Izvor: 24sedam
26.09.2024 u 10:35
0

PRIPREMA ZIMNICE BRŽE I LAKŠE: Saveti koji će vam olakšati život

Sedam alata koji vam olakšavaju spremanje omiljene zimske zakuske

Priprema zimnice je tradicija koja se u našim krajevima neguje sa ljubavlju i pažnjom.

Sa dolaskom jeseni, mnogi se upuštaju u ovu zanimljivu aktivnost, a kako bi proces bio što lakši i brži, korisno je imati pravi set alata.

Evo nekoliko ključnih kuhinjskih alatki koje će vam pomoći da priprema zimnice postane pravi užitak.

1. Prerađivač hrane – multifunkcionalno rende

Ovaj uređaj može vam značajno olakšati seckanje, mlevenje i pripremu raznog povrća i voća. Uz prerađivač hrane, možete brzo iseckati papriku, luk ili samleti paradajz, što će vam uštedeti vreme i energiju.

2. Aparat za konzerviranje

Ovaj uređaj omogućava vam da lako zatvorite tegle i obezbedite da sve bude hermetički zapečaćeno. Postoje različite verzije aparata za konzerviranje od ručnih do električnih, a izbor zavisi od vaših potreba.

3. Velike drvene varjače i špatule

Ove alatke su nezamenljive prilikom mešanja i prebacivanja smesa. Drvene kašike su izdržljive i ne oštećuju posuđe, što ih čini savršenim izborom za rad u kuhinji.

4. Cediljka za voće i povrće

Cedar olakšava proces cedenja voća i povrća, što je posebno korisno kada pravite sokove ili piree. Ovaj alat može vam pomoći da maksimalno iskoristite plodove koje imate, smanjujući otpad.

5. Posude za čuvanje

Za one koji planiraju zamrzavanje delova zimnice, kvalitetne posude su ključne. Različite veličine posuda omogućavaju vam da lako odložite sve što pripremite, a zamrzivač će pomoći da sve ostane sveže tokom zime.

6. Rezači za povrće

Bilo da se radi o spiralnom rezaču za tikvice ili klasičnom secku, ovi alati će vam pomoći da brzo i lako pripremite sve vrste povrća za zimnicu. Različiti oblici rezača mogu dodati i dekorativni element vašim jelima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter