Izvor: 24SEDAM
27.09.2024 u 20:45
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Odlikovani predstavnici Brazila i Kube pri UN (FOTO)

"Diplomatija je od ključnog značaja za izgradnju istinskog mira, stabilnosti i saradnje među državama", napisao je predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena stalnom predstavniku Federativne Republike Brazil pri UN Seržiju Fransau Danezeu.

U NJUJORKU PROMOVISAN EXPO 2027: Održan svečani prijem „Serbia Beyond Future“

– Orden koji danas uručujem, simbol je zahvalnosti naše zemlje za odvažnost i nezavisnu politiku Brazila, zemlje naših prijatelja koja svoje suverene stavove ponosno iskazuje, čuvajući integritet najviših postulata međunarodnog prava – objavio je Vučić na svom nalogu na Instagramu.

On je naveo da Srbija i Brazil nastavljaju svoju zajedničku misiju u promovisanju mira i razvoja, ali i prava i pravde, kako bi se glas svih država članica UN jednako čuo i poštovao u međunarodnoj areni.

– Diplomatija je od ključnog značaja za izgradnju istinskog mira, stabilnosti i saradnje među državama, a svojim hrabrim i doslednim stavovima, Brazil je na najbolji način promovisao upravo ove, ponekad zaboravljene vrednosti i snagu diplomatske reči, glasno izgovorene u UN – napisao je Vučić.

Takođe je dodelio Orden srpske zastave prvog stepena ambasadoru Ernestu Soberonu Guzmanu, stalnom predstavniku Republike Kube pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, stalni predstavnik Kube pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kube.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter