Izvor: Tanjug
28.09.2024 u 18:48
0

SLOVENAČKE BOLNICE OTVARAJU VRATA RANJENIMA: Povređena deca iz Gaze od oktobra na lečenju u Sloveniji

Deca iz Pojasa Gaze, povređena u sukobima, dolaze u Sloveniju u oktobru na lečenje u Institut za rehabilitaciju Univerziteta Soča gde će pored fizičke terapije dobiti i psihološku podršku koja im je uskraćena zbog ratnih dešavanja.

Projekat finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a sprovodi katoličko dobrotvorno udruženje slovenački Karitas u saradnji sa Fondacijom „Danilo Turk“, prenosi agencija STA.

Predsednica Upravnog odbora ove fondacije Mojsa Seliškar Toš, naglašava da je situacija veoma osetljiva, jer su deca i njihovi pratioci pretrpeli teške traume i neizmerne patnje nakon što su im amputirani udovi ili povređena kičma.

„Većina dece izgubila je članove porodice, a iskustva su im neopisiva. Naša misija je da im pružimo podršku i olakšamo proces oporavka“, rekla je ona.

Menadžerka za međunarodnu pomoć u Karitasu Jana Lampe ističe da je konzervirana hrana trenutno najtraženija u Gazi, s obzirom na to da je većina stanovništva raseljena i u stalnom pokretu.

Slovenači Karitas u saradnji sa Fondacijom „Danilo Turk“, kako je saopšteno, dodeljuje finansijsku pomoć za 1.000 raseljenih porodica u Pojasu Gaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter