Izvor: Biznis info
01.10.2024 u 09:29
0

DA LI PROVERAVATE TEŽINU VOĆA I POVRĆA: Možda bi trebalo – ovako pojedini trgovci varaju

Nije novina da se pojedini marketi služe i ne tako pohvalim stvarima.

U susednoj državi, upozoravaju građane da ukoliko kupuju voće ili povrće koje je već izmereno i spakovano treba obavezno da provere da li je težina zaista onolika koliko piše na pakovanju.

Ovih dana, širi se fotografija na društvenim mrežama, koju je objavila i stranica „Podgorički vremeplov“, a na kojoj se vidi kesica od 359 grama sadržaja. Međutim, jedna mušterija je premerila kesicu, i dobila rezultat 396 grama, što u zbiru daje drugačiju cenu na kasi.

Mušterija je savetovala da kod ovakvih sumnjivih primera, zahtevate novo merenje.

Podsetimo, slično se dogodilo i u Srbiji – kada je objavljen video na kome se vidi kako potrošač uzima vrećicu sa krastavcem na čijem pakovanju piše jedan kilogram, stavlja na vagu i vidi da zapravo ima 740 grama.

– Da li proveravate težinu već izmerenog voća i povrća – pisalo je tada u tvitu.

Ovaj video je, sudeći po komentarima razbesneo mnoge potrošače i tviteraše koji su iskazali svoje zadovoljstvo zbog toga

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter