Izvor: tanjug
02.10.2024 u 07:56
0

OGLASIO SE NETANJAHU: Iran je napravio veliku grešku i platiće za to

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je, nakon iranskog raketnog napada na Izrael, da je Iran napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to".

Netanjahu je, na otvaranju sastanka bezbednosnog kabineta u Jerusalimu, istakao da večerašnji napad na Izrael nije uspeo, preneo je Tajms of Izrael.

„Napad je osujećen zahvaljujući izraelskom sistemu protivvazdušne odbrane, koji je najnapredniji na svetu“, rekao je sinoć izraelski premijer, zahvalivši i SAD na podršci.

Netanjahu je dodao da režim u Iranu ne razume odlučnost Izraela da se brani i uzvrati svojim neprijateljima.

„(Vođa Hamasa Jahja) Sinvar i (glavni vojni komandant Hamasa Muhamed) Deif ovo nisu razumeli, (lider Hezbolaha Hasan) Nasralah i (glavni komandant Hezbolaha Fuad) Šukr ovo nisu razumeli, a verovatno ima i onih u Teheranu koji to ne razumeju“, naglasio je Netanjahu.

On je dodao da će Iran to shvatiti jer, kako je naveo, ko napadne Izrael, Izrael će ga napasti.

Premijer Izraela je rekao da je to slučaj svuda gde se Izrael bori protiv, kako je naveo, „osovine zla“ – na Zapadnoj obali, u Gazi, Libanu, Jemenu, Siriji i Iranu.

Netanjahu je pozvao da se „sile svetlosti u svetu“ ujedine protiv Teherana i dodao da će Izrael učiniti sve da ostvari sve ratne ciljeve, pre svega povratak svih talaca i da obezbedi svoje postojanje i budućnost.

Iranska revolucionarna garda saopštila je ranije sinoć da je lansirala više od 100 raketa na Izrael kao odgovor za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter