Izvor: happy tv
04.10.2024 u 08:53
0

IRANSKI AMBASADOR ZA HAPPY TV: Ko pokušava da izazove direktan sukob sa Iranom?

Gost u našem studiu danas bio je Ambasador Irana u Srbiji, gospodin Rašid Hasanpur

On je se zahvalio na prilici da malo bliže pojasni trenutnu situaciju i dodao da je najkraće rečeno situacija na Bliskom Istoku ušla u jedan začarani krug i da mi se čini da su svi diplomatski pokušaji došli do nekog ćorsokaka, razlog tome je bespogovorna podrška koju SAD pružaju Izraelu. Međunarodne nacije su pokazale koliko su u ovom slučaju neefikasne i paralizovane. Bez obtzira na sve tvrdnje o demokratiji i ljudskih prava, po potanju Palestine su nesposobni, uprkos tome što tvrde da se zalažu za smirivanje sukoba, rade upravo sve suprotno. U ovom trenutku se ne može zamisliti ni jedan “ Svetao hprizont“ koji bi išao u pravcu rešavanja sukoba jer samo jedan jezik vlada u regionu Bliskog Istoka i samo se jedan jezik razume, a to je jezik sile, rekao je on.

Kada se sva dešavanja analiziraju, vidi se da je Izrael uložio ogroman napor i trud da uvuče Iran u direktan sukob koji nečće samo ostati u regionu Bliskog Istoka nego će i prevazići granice tog regiona.

Nažalost nema nikoga ko će povući ručnu kočnicu, obuzdati ga i zaustaviti putem kojim je krenuo. On smatra da postoje zemlje koje podržavaju Izrael da izazove sveopšti rat u regionu Bliskog Istoka, Iran je se trudio da pokaže svoju maksimalnu suzdržanost i strateško strpljenje koje smo pokazali, polako nestaje. Došli smo do zaključka da treba da prestanemo sa jednostranim suzdržavanjem jer druga strana apsolutno ne razume drugi jezik osim jezika sile, a međunarodne institucije su pokazale da nemaju nikakvu snagu jer im se Izrael konstantno podsmeva a to pokazuje koliko smo daleko od trenutka kada će zavlčadati jezik prava i pravde.

Izrael deluje na osnovu svog načina razmišljanja, rekao je, opisavši da je problem u njihovom načinu razmišljanja, njihovim pretpostavkama, republika Iran neprestano od njihovog postanka traga za diplomatskim načinom da se reši Palestinsko pitanje.

U našem regionu važe dva pravila:

Prvo pravilo je da se reši Palestinsko pitanje, da se Palestina pojavi kao nezavisna država

Drugo pravilo je da se ne zaboravi prvo pravilo, rekao je.

 

Uveren sam da je je Izrael u nekoj vrsti iluzije i da ne želi da razume trenutno stanje, bespogovorna podrška SAD i drugih zemalja ne dozvoljava Izraelu da vidi činjenično stanje, nije spreman ni da pogleda iza sebe. Pokazala je se ranjivost Izraela nakon Iranskog napada balističkim raketama. Vazdušna odbrana nije imala efikasnost o kojoj se govorilo. Ovoga puta smo na njih pustili oko 180 raketa, ako se Izrael ne urazumi, puštaćemo i po 500, mi takve mogućnosti i kapacitete imamo. I onda zamislite u tom slučaju gde će otići region, zapaliće se ceo, i to će imati uticaj na ceo svet jer igrači nisu samo regionalni. SAD uporno svoje flote uvode i izvode iz regiona, ko je Izraelu dao bombe koje se neprestano koriste u Libanu, bombe za razbijanje bunkera…ukoliko dođe do odgovora Izraela na naš napad, želimo da svet zna da je to naša crvena linija. Naša želja i želja celokupnog sveta je da ne dođe do dalje eskalacije, ali na terenu činjenice su drugačije i tu mora da se desi nešto “ opipljivo“ zaključio je gospodin Rašid Hasanpur, Ambasador Irana u Srbiji.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter