Izvor: kurir
04.10.2024 u 12:34
0

BIVŠI FUDBALER UPUTIO JEZIVE PRETNJE MALOLETNIKU: “ Ubiću te, ubiću ti i majku i oca i sestru i sve što imaš“

Otkrivamo šta je bivši sportista Nikola Petković u maju rekao maloletniku (15) koga je jurio od fudbalskog stadiona "Rajko Mitić" do Autokomande

„Ubiću te, i tebe i majku i oca i sestru i sve što imaš“, „Da li ti znaš sa kim se kačiš?!“
Ove jezive pretnje 30. maja izrekao je bivši fudbaler Nikola Petković (38) u blizini Autokomande u Beogradu, kod fudbalskog stadiona „Rajko Mitić“ petnaestogodišnjaku

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu protiv bivšeg fudbalera podignuta je optužnica zbog ugrožavanja sigurnosti maloletnom oštećenom i ona je predata sudu.
U optužnici se navodi da je Nikola Petković 30. maja oko 19 sati u ulici Ljutice Bogdana u blizini Autokomande verbalno napao maloletnika.

– Nikola Petković je najpre kod stadiona „Rajko Mitić“ potrčao ka maloletniku koji se uplašio i počeo da beži. Dok je trčao za njim, Petković mu je pretio rečima „Stani, ubiću te, stani!“ – navodi se prema nezvaničnim informacijama u optužnici. Maloletnik je, kako se navodi, nastavo da trči sve do parka u blizini Autokomande kada ga je fudbaler stigao i traži da pozove svoje prijatelje koji su takođe bežali od njega. Navodno, Petković je tražio da pozove i oca uz pretnju da će ga „ubiti i prebiti ukoliko ne učini ono što mu je rekao“. Uplašeni tinejdžer, kako se navodi, uradio je sve što je fudbaler od njega tražio, pa su se zajedno vratili do stadiona Crvene zvezde.

Kada su se vratili do stadiona „Rajko Mitić“, kako je utvrđeno tokom istrage posle koje je podignuta optužnica, Petković je ponovo nastavio da preti maloletniku. Rekao mu je: „Da li ti znaš sa kim se kačiš, da li hoćeš da ti je**m mater? Kad napuniš osamnaest godina naćiću te, ubiću te, oca, majku ću ti isto ubiti i brata ili sestru, šta imaš, je**ti“ – navodno su jezive pretnje koje je fudbaler izgovorio maloletniku.

Bivši sportista je, podsetimo, nakon prijavljenih pretnji dečaku bio 48 sati u pritvoru, a kasnije je saslušan u tužilaštvu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Inače, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodi se još jedan postupak protiv Petkovića i to takođe, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. Naime, on je napao i bivšeg košarkaša Nemanju Bjelicu u jednoj dečjoj igraonici u februaru ove godine. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u aprilu je podiglo optužnicu protiv Petkovića, a suđenje koje je bilo zakazano u ponedeljak u Katanićevoj ulici je odloženo.

– Sve se desilo u dečijoj igraonici u tržnom centru u Beogradu kada je Petković prvo pretio košarkašu koji je sedeo, a zatim na njega krenuo sa makazama u rukama, i to pred detetom. Počeo je da mu se unosi u lice, da ga vređa, i preti njemu, supruzi i deci. Između ostalog mu je rekao da će da ga „ubije, odere i iseli u Prigrevicu“, kao i da će da mu „uzme sve pare“  Nemanja Bjelica na saslušanju je naveo „da ovo nije prvi put da dobija pretnje od Petkovića.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter