Izvor: 24 sedam
07.10.2024 u 09:28
0

PSI TRAGAČI ANGAŽOVANI NA PRONALAŽENJU NESTALIH: Od Jablanice do Mostara i dalje nema saobraćaja

Jablanica je proteklog vikenda bila najteže pogođena poplavama koje su zahvatile delove BiH

Vođa tima civilne zaštite Siniša Badovinac iz Rijeke rekao je da za ljudima nestalim u katastrofalnim poplavama tragaju psi tragači, a koriste se i sredstva za tehničko pretraživanje.

Spasioci nastoje da dođu do preostalih zatrpanih žrtava.

U Badovinčevoj grupi angažovano je 37 ljudi i dva psa tragača, kojima posao otežava puno mulja i teško dostupan teren.

– Nije lako ni psima ni ljudima – rekao je on, prenosi mostarski portal Bljesak. Badovinac je sa žaljenjem konstatovao da će pronađeni najverovatnije biti mrtvi.

I dalje nema saobraćaja

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj. Jablanica je proteklog vikenda bila najteže pogođena poplavama koje su zahvatile delove BiH.

Na deonici magistralnog puta Konjic-Jablanica mogu da saobraćaju putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Alternativni pravci prema Mostaru su: Sarajevo-Vitez-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali putnička, kombi i terenska vozila mogu da saobraćaju otežano.

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona do daljnjeg (alternativni pravci su u funkciji).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter