Izvor: Alo
07.10.2024 u 12:31
0

JEO I PIO DO MILE VOLJE DANIMA PA GLUMIO INFARKTE: Našao način da ne plati račun u restoranu

Uhapšen po 20. put

Litvanac, koji je dobio nadimak „gastrodžet“, predstavljao se kao imućan stranac koji ne pita za cenu, te je uvek naručivao skupe menije u prestižnim restoranima, međutim, kada bi došlo vreme da plati račun, inscenirao bi srčani udar, izazivajući paniku među osobljem.

Jedan pedesetogodišnji Litvanac postao je prava senzacija u turističkom delu španskog grada Alikantea nakon što je uhapšen po 20. put zbog izbegavanja plaćanja računa u restoranima. Njegove prevare trajale su godinu dana, a metod je bio uvek isti, glumio je bogatog ruskog turistu koji naručuje luksuzna jela i pića, a zatim bi izbegao plaćanje na neobičan način.

Litvanac, koji je dobio nadimak „gastrodžet“, predstavljao se kao imućan stranac koji ne pita za cenu, te je uvek naručivao skupe menije u prestižnim restoranima, međutim, kada bi došlo vreme da plati račun, inscenirao bi srčani udar, izazivajući paniku među osobljem.

Jedan menadžer restorana otkrio je da je scena bila toliko teatralna da je bilo jasno da se radi o prevari. Zaposleni su odlučili da ga fotografišu i upozore druge lokale na prevaranta, koji je, kako se kasnije ispostavilo, postao poznat u celom gradu zbog svojih „performansa“.

Iako su ga restorani prijavljivali vlastima, Litvanac je nastavio sa svojim prevarama, sve do poslednjeg hapšenja. Lokalni mediji prenose da je policija u Alikanteu sada na oprezu i da su mnogi restorani u turističkim zonama već svesni njegovih postupaka, prenosi Podgorički vremeplov.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju, ne samo zbog učestalosti prevara, već i zbog maštovitih metoda kojima se Litvanac služio kako bi izbegao plaćanje. Nadležni su sada u procesu da pronađu dugoročno rešenje za njegovo kažnjavanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter