Izvor: Alo
08.10.2024 u 08:46
0

NATO SE SPREMA ZA POTENCIJALNI SUKOB SA RUSIJOM: Ispituju se logističke rute za prebacivanje trupa i naoružanja preko Atlantika

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško izjavio je danas da NATO razmatra opcije za vojne operacije protiv Rusije.

„Sada su članice NATO-a prestale da kriju da se spremaju za potencijalni oružani sukob sa Rusijom, odobreni su regionalni odbrambeni planovi, formulisani su konkretni zadaci za sve vojne komande bloka“, rekao je Gruško u intervjuu.

STRAVIČNO UPOZORENJE: „Ako se ne evakuišete umrećete“

Napomenuo je da NATO istovremeno „ispituje logističke rute za prebacivanje trupa i naoružanja preko Atlantika na mesto gde se nalaze skladišta naoružanja“.

Gruško je ocenio da NATO stalno povećava stepen napetosti prema Rusiji.

Gruško je dodao i da Moskva i NATO imaju linije komunikacije, da ministri odbrane Rusije i SAD vode dijalog, ali da su ti kanali više namenjeni za hitne slučajeve, a ne za pronalaženje načina da se smanje tenzije.

„Postoje takozvane vruće linije komunikacije i mogućnosti za hitne kontakte i dalje su na nivou ministara odbrane Rusije i Sjedinjenih Država, a ne za pronalaženje načina da se smanje tenzije“, rekao je Gruško, prenosi RIA Novosti.

U oktobru 2021, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata u NATO, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavio je uzvratne mere Rusije: pored obustavljanja rada vojne misije za vezu NATO-a u Moskvi, prestao je i rad njenog informacionog biroa, navodi ruska agencija.

Stalna misija Rusije pri NATO obustavila je rad, a za kontakte sa Rusijom od alijanse je zatraženo da kontaktira ruskog ambasadora u Belgiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter