Izvor: kurir
08.10.2024 u 09:32
0

VUČIĆ U HAMBURGU: Moramo gledati u budućnost, ne samo na dnevne probleme

Predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama".

– Neću govoriti osam minuta, neće mi toliko trebati. Mislim da je ovo velika šansa da se pridružimo ovoj velikoj alijansi. Kada govorimo o sjajnim šansama, moramo pričati o velikim izazovima pred nama. Moramo govoriti i o viziji i podršci našem narodu. Nedavno sam razgovarao sa kancelarom Šolcom o tome, nije samo pitanje rudarenja, već zajedničke budućnosti i načinu upotrebe litijuma – rekao je on.

Vučić naglašava da je to i pitanje baterija, fabrika, kao i pitanja da li imamo više sirovina i ruda.

– Svi će se uskoro suočavati sa manjkom električne energije. To je problem svih zemalja. Veštačka inteligencija i potrošnja struje moraju nas pripremiti za to. Važno je da definišemo način kako ćemo to uraditi. Moramo se boriti protiv siromaštva, da naše narode učinimo bogatijim. Da napravimo bolje okruženje za sve u regionu i za političke razgovore, i da izbegnemo moguće sukobe – kazao je predsednik.

On se zahvalio Olafu Šolcu, i istakao da će Srbija uvek biti pouzdan partner.

– Veoma sam srećan što možemo da sarađujemo sa našim evropskim i afričkim prijateljima. Usuđujem se da kažem da smo mi najviše proafrička država u Evropi, i otvoreni smo za saradnju sa svima. A našim nemačkim partnerima da poručim – računaćemo na vašu podršku, ne samo ekonomsku, već i političku. Suočavamo se sa raznim izazovima, što nije uvek lako, ali ćemo se truditi da obezbedimo sve zaštitne mere – nastavio je Vučić.

Naglasio je da je prioritet zaštita životne sredine, i da je siguran da će to biti veoma uspešan projekat.

– Moramo gledati u budućnost, ne samo na dnevne probleme. I verujem da ćemo zajedno uspeti da pobedimo sve izazove i rešimo sve probleme. Hvala vam puno, i samo da znate da možete da računate na Srbiju, i da Srbija uvek može da računa na vas – rekao je Vučić, na šta je pozdravljen aplauzom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter