Izvor: 24 sedam
08.10.2024 u 13:12
0

HAPŠENJA U KRIMINALNOM JEZGRU RIMA: Uhapšeni članovi klanova Kazamonika i Spada! (VIDEO)

Klan Kazamonika već decenijama je sinonim za organizovani kriminal u Rimu

Policija u Rimu sprovela je veliku operaciju u utorak, u okviru koje je izvršen niz hapšenja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, uključujući članove ozloglašenih klanova Kazamonika i Spada.

Ova akcija bila je fokusirana na suzbijanje trgovine narkoticima u četvrti Anđelin Toranj, koja se nalazi na istočnoj periferiji glavnog grada Italije. Operaciju je koordinisalo Okružno tužilaštvo za borbu protiv mafije, a glavna meta bila je razbijanje mreža koje su aktivne u distribuciji narkotika u ovom području.

Klan Kazamonika već decenijama je sinonim za organizovani kriminal u Rimu, a vuče svoje poreklo iz regije Abruco. Ovaj klan je poznat po metodama zastrašivanja, nasilju i mafijaškim taktikama, a njegovi članovi su često bili predmet istraga, iako su uspevali da izgrade snažnu kriminalnu strukturu unutar podzemlja Rima. Kazamonike kontrolišu razne nelegalne aktivnosti, od trgovine drogom do iznuđivanja i pranja novca. Posebno su poznati po raskošnim pogrebima, koji su postali simbol njihove moći i uticaja na društvo i politiku.

Klan Spada, sa druge strane, ima sličnu reputaciju i dugo je bio aktivan u predgrađu Ostija, koje se nalazi u priobalnom delu Rima. Ova grupa je poznata po brutalnim nasilnim aktima, ubistvima i trgovini drogom. Njihov vođa, Roberto Spada, postao je simbol bezobzirne sile klana nakon što je uhapšen zbog napada na novinara. Klan Spada, poput Kazamonika, poznat je po uspostavljanju vladavine terora kako bi zadržao kontrolu nad lokalnim zajednicama.

Zona pod uticajem kriminala

Četvrt Anđelin Toranj, gde je operacija sprovedena, dugo je bila poznata kao oblast pod jakim uticajem organizovanog kriminala. Lokalne bande i mafijaške organizacije koriste ovu oblast za distribuciju narkotika, dok stanovnici žive u strahu zbog prisustvakriminalnih struktura koje kontrolišu veći deo svakodnevnog života. Upravo je to bio cilj operacije – eliminisanje kriminalnih grupa koje vrše teror i kontrolu nad trgovinom drogom u ovom delu grada.

Operacija sprovedena u utorak deo je šire strategije italijanskih vlasti u borbi protiv mafije i organizovanog kriminala. Italijanska policija, u saradnji sa specijalnim jedinicama za borbu protiv mafije, godinama radi na raskrinkavanju i hapšenju ključnih članova klanova koji funkcionišu u Rimu. Uspeh ove operacije predstavlja važan korak u smanjenju uticaja klanova Kazamonika i Spada, ali i u daljoj borbi protiv trgovine narkoticima koja pogađa mnoge delove italijanske prestonice.

Iako je operacija još uvek u toku, prvi rezultati pokazuju da su među uhapšenima ključni članovi oba klana. Očekuje se da će istraga dovesti do podizanja optužnica za trgovinu drogom, nasilje i druge teške zločine, čime će se dodatno potvrditi posvećenost italijanskih vlasti u borbi protiv mafijaških organizacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter