Izvor: 24SEDAM
08.10.2024 u 17:30
0

PEČENE PAPRIKE SA ŠPORETA: Zimnica za modernu ženu (VIDEO)

Trik koji olakšava pripremu ajvara i ostalih zimskih delicija

Sezona pripreme zimnice je u punom jeku, a mnoge domaćice se trude da pripreme savršen ajvar i pečene paprike. Svaka ima svoj provereni način za pečenje i ljušćenje paprika. Međutim, sve veći broj njih je svoje stare šporete sa ringlama zamenilo modernim, ravnim pločama. Iako ovi šporeti donose mnogo prednosti, imaju nedostatak. Upravo ta ploča koja je idealna za brže zagrevanje, lako čišćenje i elegantan izgled, ima jednu manu – ne može da ispeče paprike kao stari šporeti na ringlama.

I tu na scenu stupa Zilha Trtovac Smakić, popularna TikTok influenserka, koja je odlučila da podeli genijalan trik kako da bez problema ispečete paprike čak i na šporetu s ravnom pločom. Zilha je napravila viralni snimak koji je oduševio mnoge korisnike, pokazujući kako jednostavno i brzo može da se reši problem pečenja paprika na ovim modernim uređajima.

Kako izvesti ovaj TikTok trik?

Uzmite metalni deo za odlaganje vrućih posuda, obično onaj koji koristite za šerpe ili lonce. Ovaj mali kuhinjski dodatak savršen je za vašu novu misiju.

  • Postavite metalni deo direktno na ravnu ploču šporeta. On služi kao odlična zamena za staru ringlu jer omogućava ravnomerno zagrevanje i olakšava proces pečenja.
  • Na metalni deo, postavite paprike i uključite šporet. Vatra iz ploče ravnomerno će zagrevati paprike, omogućavajući im da se peku kao da su na pravoj ringli.
  • Nakon što paprike budu lepo pečene sa svih strana, prebacite ih u kesu ili pokrijte folijom kako bi se lakše oljuštile.

 

@nphomefitness Je li neko već probao ovu foru? Ipak radi.🤗 #fyp #fyptrending #impossible #fypシ #fypシ゚viral #breakfast #paprike #kuhinja #pecenepaprike #trendtiktok #hacksoflife #trikovi #tricks #novipazar #nutricionista #fitnesstrainer #fitnessmotivation ♬ Original Sound – Unknown

Metalni deo za posude omogućava cirkulaciju toplote i sprečava direktan kontakt paprike s površinom ravne ploče, što čini pečenje mnogo lakšim i efikasnijim. Ovo je savršen trik za sve koji vole da prave zimnicu, ali su se mučili s novim tehnologijama u kuhinji.

Sada više ne morate da brinete o tome kako ćete ispeći paprike na vašem modernom šporetu – zahvaljujući TikToku i Zilhi, proces je lakši nego ikada!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter