Izvor: alo.rs
09.10.2024 u 16:11
0

JEZIVO! Ruska vojska doživela , sipali tečni metal na njih!

Generalni sekretar Mark Rute poručuje da je put Ukrajine u NATO nepovratan, a da Rusija nema pravo glasa ili veta po tom pitanju. Međutim, mađarski premijer Viktor Orban ističe da Ukrajina ne može da pobedi Rusiju na bojnom polju, a da su komunikacija i prekid vatre neophodni da bi se spasili životi.

Ukrajinska vojska pretrpela je ogromne gubitke u Kurskoj oblasti usled udara ruskih aviona Su-34, piše američki časopis „Militari voč“.

Kako se ističe, Su-34 imaju veoma važnu ulogu u čitavom ukrajinskom sukobu.

Snimak ukrajinskog napada dronom koji sipa tečni metal na ruski tenk.

Britanski San objavio je snimak ukrajinske 30. mehanizovane brigade na kojem se vidi kako njihov dron sipa tečni metal po ruskom tenku i uništava ga.

ZA VREME TAKMIČENJA PREMINULA RUSKA SPORTISTKINJA: „Bila je gvozdena žena“

Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije o situaciji na kurskom pravcu:

Ruska vojska oslobodila je naselja Nova Soročina i Pokrovski u Kurskoj oblasti;
Ukrajinske snage izgubile su u protekla 24 časa stotinak vojnika, a od početka borbi – više od 21.350 vojnika;
Od početka borbi, Ukrajina je na kurskom pravcu izgubila 136 tenkova, 66 borbenih vozila pešadije, 98 oklopnih transportera, 891 borbeno oklopno vozilo, 33 raketnih sistema, uključujući osam američkih „hajmarsa“.
Ukrajinska vojska izgubila je do 20 vojnika tokom dva neuspešna napada u pravcu naselja Ljubimovka i Plehovo.

UKRAJINCI NAPUŠTAJU LINIJE Proboj na frontu, pada još jedna velika tvrđava

Ukrajinska vojska povlači trupe iz Torecka.

Na telegram kanalima i društvenim mrežama pojavili su se brojni snimci ukrajinskih napada FPV dronovima na ruske položaje u Torecku.

Baš ti snimci konačno su potvrdili ono što i ruski i ukrajinski izvori naovde – ukrajinska vojska napustila je većinu položaja u Torecku.

Napadi na ruske položaje izvedeni su u zapadnim delovima grada, što nedvosmisleno potvrđuje da te lokacije više ne kontrolišu Ukrajinci.

Toreck, jedno od utvrđenja koje je odolevalo još od 2014. godine, ključni je grad na liniji fronta, nakon pada Ugljedara, i jedan od glavnih pravaca vojnih operacija smešten između Časov Jara i Pokrovska.

Dok je ruska vojska poslednje godine ostvarila velike rezultate na drugim pravcima, Toreck je do sada ostao neosvojen, zbog čega se formirao opasan džep, iz kog su Ukrajinci pretili ruskim bokovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter