Izvor: Alo
11.10.2024 u 07:43
0

NAJDUŽA OPTUŽNICA DECENIJAMA UNAZAD: U optužnici se navode priznanja u policiji i pred tužilaštvom Dejana Dragijevića

Više javno tužilaštvo u tom gradu uglavnom ima optužnice ispisane na svega četiri do pet strana, mada je bilo i onih na oko 40 stranica. Tako da je najverovatnije reč o najdužim spisima u toj instituciji decenijama unazad.

Pune ruke posla! Protiv Dejana Dragijevića (51) iz sela Zlot i njegovog kolege Srđana Jankovića (51) iz sela Luka podignuta je optužnica za smrt devojčice Danke Ilić (2) iz Bora, a kako saznajemo, reč je o najvećoj optužnici koja je podignuta u zaječarskom tužilaštvu godinama unazad! Optužnica je ispisana na 80 strana, a najduža je bila na oko 40 strana prethodnih godina!

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA AUTOKOMANDI: Sudarili se automobil i tramvaj

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je krajem septembra optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića zbog sumnje da su 26. marta ove godine u Banjskom Polju kod Bora ubili devojčicu Danku Ilić. Istom optužnicom Radoslav Dragijević (73), otac Dejana Dragijevića, tereti se za neprijavljivanje teškog ubistva i za pomoć učiniocu i prikrivanje tragova posle izvršenog krivičnog dela.

– Optužnica za Dragijeviće i Jankovića je napisana na oko 80 strana, a inače, tužilaštvo u Zaječaru uglavnom ima optužnice na četiri do pet strana, mada ih je bilo na oko 40 strana, tako da je reč o najverovatnije najdužoj optužnici u tom tužilaštvu decenijama unazad – navodi izvor blizak istrazi.

U optužnici se navode priznanja u policiji i pred tužilaštvom Dejana Dragijevića, ali i veliki broj veštačenja, počev od DNK preko GPS uređaja, kretanja optuženih do snimaka na nadzornim kamerama. Takođe, u optužnici se navode i izjave brojnih svedoka.

– U optužnici piše da je Dragijević pred policijom i tužilaštvom priznao da su udarili Danku kolima, stavili je na zadnje sedište, kada su videli da je živa, Dragijević (sam je priznao) joj je stavio ruke na usta i nos i ugušio je. Zatim je telo bačeno na deponiju. Nakon toga, 28. marta, u kolima „pežo“ Dejan Dragijević je dovezao telo sa deponije u dvorište svoje kuće u Zlotu, sve ispričao bratu Daliboru i ocu Radoslavu. Onda su Dejan i njegov brat Dalibor prevezli telo u napuštenu kuću u blizini Zlota. Piše da je nakon hapšenja Dejana i Srđana, Dejanov otac Radoslav otišao u tu napuštenu kuću i premestio telo na nepoznato mesto – navodi se u optužnici.

Inače, posle nekog vremena optuženi su promenili iskaz i rekli da Danku nisu videli i da nemaju veze sa slučajem.

Podsetimo, Danka je nestala 26. marta ove godine oko 13 sati, kada se majka navodno na trenutak okrenula i odvojila od nje da bi njenom bratu dala vodu. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci su danima pretraživali teren tražeći devojčicu, a bili su uključeni i psi tragači. Početkom aprila je zanemeo ceo Balkan, kada je otkriveno da je devojčica brutalno ubijena. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“, Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora i Dejan Dragijević iz sela Zlot, tada su uhapšeni zbog sumnje da su dete udarili automobilom, a potom su je stavili u vozilo i zadavili. Posle toga su, kako se sumnja, dete bacili na deponiju, a veruje se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju. Tada su uhapšeni i Dejanov otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru.

Srđan Janković se u policiji branio ćutanjem, kao i pred tužiocem, a zatim je odlučio da iznese odbranu u kojoj je negirao krivicu i tvrdio „da Danku nikada u životu nije video nije!“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter