Izvor: 24SEDAM
11.10.2024 u 15:20
0

DETALJI TRAGEDIJE KOD VISOKOG: Policija objavila detalje pogibije mladih ljudi

Tragovi skretanja na mestu nesreće

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su saopštili detalje stravične nesreće kod Visokog u kojoj su poginuli Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka i Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog.

Po naredbi policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, odmah su angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koja je zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem izašla na lice mesta radi vršenja uviđajnih radnji.

Izvršena obdukcija tela

– Nakon što je u koritu reke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju istog, kojom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze 4 tela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je juče, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih lica. Kako je potvrđeno, radi se o licima: B.D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A.P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S.S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog – naveli su iz MUP-a ZDK.

– Dana 10.10.2024. godine, u 01.30 sati, Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obavešten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je u mestu Buzić Mahala, Grad Visoko, pronađeno lice B.M., rođeno 2002. godine, iz Visokog, koje je imalo vidne telesne povrede i sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći – naveli su iz policije..

Tokom noći, tačnije u 03.30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je povređeno lice zadobilo teže telesne povrede i da se prilikom medicinske obrade lica došlo do podataka da se navedeno lice, zajedno sa još 3 lica, kretalo u vozilu regionalnim putem i da je u mestu Dobrinje došlo do sletanja vozila u reku Bosnu.

Odmah nakon primljenih informacija, na lice mesta su upućeni policijski službenici koji su na lokaciji u mestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove sletanja vozila.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa preduzimanjem svih potrebnih mera i radnji na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode, u skladu sa naredbama i uputstvima dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter