Izvor: Kurir
14.10.2024 u 12:12
0

POSLEDNJA SAM OSOBA KOJA BI POVREDILA NEKOGA: Osumnjičeni za pokušaj atentata na Trampa nosio oružje bez dozvole!

Otkriveni detalji o kontroverznom Vemu Mileru, atentatoru na Donalda Trampa

Muškarac kojeg je šerif optužio da je planirao pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da je posedovao lažne pasoše i oružje bez dozvole.

RUTE: „Nuklearno odvraćanje je kamen temeljac savezničke bezbednosti“

Kada je Vem Miler zaustavljen, policija je saopštila da je otkrila da je njegov crni džip neregistrovan i da njegovo napunjeno vatreno oružje nije bilo prijavljeno. Bilo je i lažnih pasoša, ličnih dokumenata i akreditiva za štampu.

Čed Bjanko, šerif okruga Riversajd, rekao je da su nalazi tipični za „suverenog građanina“ – nekoga ko ne veruje u vladinu kontrolu.

– Oni se svakako smatraju krajnje desničarskom grupom – dodao je Bjanko.

Miler (49) iz Las Vegasa, imenovan je kao čovek za koga je šef policije rekao da je kao potencijalni ubica uhapšen manje od milje od predizbornog skupa Donalda Trampa u Koačeli u subotu.

Njegovo vozilo je zaustavljeno jer je bilo opremljeno domaćim registarskim tablicama, za koje je Bjanko rekao da „ukazuje na grupu pojedinaca koji tvrde da su suvereni građani“.

Falsifikovani pasoši i vozačke dozvole su sadržavale drugačija imena od onih koje je dao vlastima.

A onda je tu bio napunjen pištolj i sačmarica, za koje se kaže da nisu pravilno registrovani, što je navedeno kao razlog za hapšenje Vema Milera.

Gospodin Bjanko je rekao da su njegovi lokalni organi za sprovođenje zakona „verovatno zaustavili još jedan pokušaj ubistva“.
U intervjuu lokalnom novinaru nakon što je pušten uz kauciju, Miler je rekao da nikada ne bi naudio Trampu, kojeg podržava na predstojećim predsedničkim izborima.

 Ove optužbe su potpuna glupost – rekao je Miler za Southern California News Group u nedelju.

– Ja sam umetnik, ja sam poslednja osoba koja bi izazvala bilo kakvo nasilje ili povredila nekog.

Miler je rekao da ima „specijalnu ulaznicu“ za Trampov skup, što je u suprotnosti sa tvrdnjama policije.

Propusnicu mu je, rekao je 49-godišnjak, uručio saradnik iz Republikanske stranke, dok je on tvrdio da je bez problema prisustvovao još jednom predizbornom događaju u Nevadi sa vatrenim oružjem u svom vozilu.

 

Vem Miler je registrovani republikanac i kandidovao se za skupštinu države Nevada 2022. godine, izvestili su lokalni mediji.

Kampanjski materijal koji je izdao čovek sa istim imenom obećavao je da će „vratiti naša ustavna prava“, uključujući i reference na Drugi amandman o pravu na nošenje oružja.

Postojala su i obećanja da će se „revitalizovati mali biznis, koji je teško oštećen tokom kovida“ i „vratiti moć roditeljima, čiji su glasovi ignorisani od strane autoritarnih školskih odbora“.

 – Spreman sam da se borim bez prestanka sa svime što imam naredne četiri godine kako bih pomogao ovoj zemlji i ovom čoveku. Moramo da razbijemo Demokratsku stranku – napisao je još letos Vem Miler na svom Instagram nalogu, embedujući fotografiju ranjenog Donalda Trampa.

FBI opisuje pokret suverenih građana kao domaću terorističku pretnju, slično kako navode, eko-teroristima i ekstremistima za prava životinja.

Agencija kaže da učesnici pokreta verovatno veruju da su, iako borave u Sjedinjenim Državama, odvojeni ili „suvereni“ od vlade.

Kako prenosi Press Enterprise, Miler je negirao da je bio deo grupe suverenih građana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter