Izvor: happy tv
14.10.2024 u 15:41
0

POSLE RUČKA: Koje bolesti i epidemije nam donosi jesen?

Da li poplave donose nove zaraze?

Gosti u našem studiu bili su;

Prof. Dr. Momčilo Matić nutricionista

Prof. Dr. Goran Belojević, specijalista higijene

Prim. Prof. Dr. Alek Račić Ras akademija

Prof. Dr. Valetina Arsić, mikrobiolog

Goran Belojević rekao je da je svaka elementarna nepogoda izazov za zdravstvenu službu zato što nam je higijena u tim trenucima otežana jer više nisu dostupni ni zdrava voda, ni hrana a neki nemaju ni dom. U prvih nekoliko dana mora se reagovati.

Alek Račić ističe da se evakuacija stanovništva vrši ne samo zbog direktne opasnosti po život već i zbog nemogućnosti vođenja normalnog života i nehigijenskih uslova dok se ne izvrši asanacija terena.

Temperaturne razlike su najgore, zatim vlažnost vazduha primarno kod hroničnih bolesnika.

Valetina Arsić “ najugroženiji smo od ljudskog delovanja“ lečeći bakterije i viruse, pacijenti najčešće stradaju od gljivičnih infekcija.  Treba omogućiti personalizovani pristup lekara pacijentu a da to podrazumeva da lekar na brz i jednostavan način dože do što više podataka vezano za ozbiljna oboljenja i rizike kako bi mogao da da i preporuke ali i lekove

Momčilo Matić svaka promena temperature utiče na zdravlje uticajem na emocionalni balans. Ishrana bi mogla pomoći preporuke su za matični sok od borovnice, nara, hrana koja će brzo stiči do ćelija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter