Izvor: Alo
14.10.2024 u 16:11
0

CIKLON IZ ITALIJE NAM DONOSI HAOS: Vreme se kvari, evo šta nas čeka narednih dana

Meteorolog amater Marko Čubrilo danas je na Fejsbuku objavio novu vremensku prognozu

Čubrilo je u svojoj prognozi objavio da će do petka biti suvo, zatim na jugu i zapadu kišovito, a duž Jadrana i u košavskom području vrlo vetrovito. 

– Drugi deo nedelje hladniji, dok se oko 21.10. računa na manje otopljenje. Novo pogoršanje i zahlađenje moguće je oko 26.10.

Čubrilo je takođe napisao:

– Do četvrtka nad regionom uglavnom suvo uz povremenu povećanu oblačnost, posebno danas i u sredu. Vetar će biti slab, uglavnom severni dok će se dnevni maksimum kretati od +14 do +24 stepena Celzijusa, na jugu regiona i ok +26 stepeni Celzijusa.

– U četvrtak na zapadu, jugu i središnjim delovima regiona uz više oblaka moguća slaba kiša, nad ostalim delom regiona suvo, dok će u košavskom području istočni i jugoistočni vetar biti u pojačanju. Dnevni maksimum bez veće promene ili za koji stepen niži u odnosu na sredu. Duž Jadrana jugo i istočnjak u jačanju.

– Naredna dva dana nad južnim, zapadnim, jugozapadnim i manjim delom centralnih oblasti regiona pod uticajem ciklona nad Italijom pretežno oblačno uz povremenu kišu, a biće uslova i za grmljavinske pljuskove, posebno duž Jadrana. Nad ostalim delom regiona malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i svežije. U košavskom području veoma vetrovito uz jak, a na udare i olujan jugoistočni vetar (hladna košava), dok će duž obale Jadrana duvati jugo i istočnjak. Zbog priliva hladnijeg vazduha sa istoka u drugom delu nedelje zahlađenje. Na istoku regiona su mogući minimumi i oko -1 stepen Celzijusa, dok bi se maksimumi kretali od +9 na istoku do oko +17 na zapadu regiona.

– Početkom sledeće nedelje košava i jugo će polako oslabiti i prestati te će dominirati suvo i malo toplije vreme uz maksimume od +11 do +19 stepeni Celzijusa.

– Negde oko 26.10. dugoročni prognostički materijal ukazuje na povećanu verovatnoću zahlađenja i pogoršanja te bi sam kraj ovog i početak sledećeg meseca doneo hladno vreme uz padavine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter