Izvor: Kurir
15.10.2024 u 10:33
0

ORLOVI NAPADAJU PRVAKA EVROPE! Piksi i fudbaleri svesni važnosti utakmice

Posle pobede nad Švajcarskom u više nego dobroj atmosferi, "orlovi" će odmeriti snage protiv vladajućeg šampiona Evrope.

Srbija posle tri odigrane utakmice zauzima treće mesto u grupi 4 elitne divizije sa četiri boda. Sigurno je da će utakmica protiv vladajućeg šampiona Evrope biti najveći ispit za selektora Dragana Stojkovića i njegove izabranike u Ligi nacija. Dosad smo imali priliku da vidimo jednu novu selekciju, u kojoj „orlovi“ više igru ne grade na posedu lopte, već na novom sistemu, koji se temelji na tranziciji iz odbrane.

DANAS DUEL SA ŠPANIJOM U KOPRDOBI: Srbija na velikom ispitu!

Selektor srpske fudbalske reprezentacije Dragan Stojković moraće da menja startnih 11 u odnosu na utakmicu sa Švajcarskom, pošto se Saša Lukić povredio. On je već otišao u Englesku, gde će u Londonu i svom Fulamu proći period terapija i oporavka. Pitanje je samo koga će Stojković staviti da igra umesto njega od početka, a kandidata je zaista mnogo.

Deluje da je mestu startera najbliži Saša Zdjelar, koji bi uz Marka Grujića i Nemanju Maksimovića trebalo da čini zaštitni bedem ispred zadnje linije nacionalnog tima.

Deluje da bi Srbija u Ligi nacija mogla konačno ponovo imati timski duh koji nas je krasio do odlaska na Mundijal u Kataru. Da igrači koji nisu među starterima budu svesni da i oni mogu da utiču i preokrenu utakmicu.

– Stalno potenciram i govorim igračima da nije važno samo ko počinje utakmicu, nego da shvate da je i važnost igrača koji su na klupi velika. Ne znam procentualno u svetu, ali igrači koji uđu na teren sa klupe i prave razliku donose i rezultatsku prednost. Mislim da smo stvorili jedan kolektivni duh, da se razumemo i da ono što želimo negde i ostvarujemo – rekao je Stojković i nastavio:

– Pristup me mnogo raduje, igrači ulaze s velikom motivacijom sa klupe, što je vrlo, vrlo bitna stavka. Moram da kažem i da mi je žao zbog Lukića i povrede, nije dobro što se desilo, ali to je sastavni deo fudbala. Ima dosta stvari na kojima ćemo još raditi, popravljati, gledati da budemo bolji, da ispravljamo greške, a ono što je dobro da potvrđujemo.

Potvrđeno: Jamal sigurno ne igra

Skupo je Španija platila trijumf nad Danskom (2:0) u subotu, jer se povredio Lamine Jamal. Najtalentovaniji mladi fudbaler sveta povredio je zglob i hramljući je napustio teren. Lekari su posle pregleda utvrdili da povreda nije teže prirode, ali čelnici Barselone su insistirali da Jamal ne igra protiv Srbije, kako bi uspeo da se oporavi za važne utakmice kluba u prvenstvu i Ligi šampiona.

Rodni Niš: Poklon za selektora

Pred polazak na let za Kordobu iz Niša, selektor Srbije Dragan Stojković dobio je lep poklon. Direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković darivao je prvog trenera srpskih fudbalera specijalnom edicijom poštanskih markica „Novi simbol Niša“ i niškim rozeom vinarije „100 žena“, jer je bio 100.000. putnik u novoj zgradi niškog aerodroma.

Grupa A4

Španija – Srbija 20.45

Švajcarska – Danska 20.45

  1. Španija 3 2 1 0 5:1 7
  2. Danska 3 2 0 1 4:1 6
  3. Srbija 3 1 1 1 2:2 4
  4. Švajcarska 3 0 0 3 1:8 0

 

Španija – Srbija 20.45 (RTS, Arena sport)

Kordoba. Stadion: Arkangel. Kapacitet: 21.384. Sudija: Danijel Stefanski (Poljska). Pomoćnici: David Golis i Mihal Obukovič (oba Poljska).

Španija (4-2-1-3): Raja – Pedro Poro, Vivijan, Laport, Grimaldo – Zubimendi, Fabijan Ruiz – Saragosa, Pedri, Ojarzabal – Morata. Selektor: Luis de la Fuente.

Srbija (3-5-1-1): Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković, Zdjelar, Maksimović, Grujić, Birmančević – Samardžić – Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter