Izvor: 24SEDAM
16.10.2024 u 12:20
0

IRAN ZAPRETIO IZRAELU: Odgovor na bilo kakve avanture biće bolan

Iran zapretio Izraelu, reakcija će biti brutalna

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša da je Iran spreman da snažno odgovori u slučaju bilo kakvog izraelskog napada na njihovu zemlju.

TEL AVIV: Izraelac spremao atentat na izraelskog naučnika u zamenu za 100.000 dolara od Irana

– Iran ulaže sveobuhvatne napore da očuva mir i stabilnost u regionu, ali je u potpunosti spreman na odlučan i bolan odgovor na bilo kakve izraelske avanture – navodi se u izjavi kabineta ministra spoljnih poslova Abasa Aragčija.

Iranski šef diplomatije trenutno se nalazi u Jordanu, Egiptu i Turskoj, gde vodi diplomatsku inicijativu koja ima za cilj „okončanje genocida, užasa i agresije“, prema objavi na Ministarstva na Iksu, prenosi Rojters.

Iran je 1. oktobra ispalio više od 180 projektila na Izrael, navodeći da je to odmazda za izraelsko ubistvo Ismaila Hanija, političkog lidera palestinske militantne grupe Hamas, koji je ubijen u Teheranu krajem jula, i Hasana Nasralaha, vođe militantne grupe Hezbolah sa sedištem u Libanu, koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Bejrutu krajem septembra.

Odmah nakon toga Izrael je obećao da će se osvetiti i od tada se očekuje potez jevrejske države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter