Izvor: 24sedam
17.10.2024 u 08:10
0

BRANKA KATIĆ U NOVOM HOLIVUDSKOM FILMU: Glumi suprugu Mihaila Gorbačova

Popularna glumica u ulozi Raise Gorbačov

Branka Katić dobila je jednu od glavnih uloga u filmu „Rejkjavik“ koji oslikava ključni sastanak predsednika Sjedinjenih Američkih Država i Sovjetskog Saveza 1986. godine tokom Hladnog rata.

Katić glumi Raisu Gorbačov, suprugu tadašnjeg sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova, a u ostalim ulogama su Džef Danijels (Ronald Regan), Džared Haris (Mihail Gorbačov), Džej Kej Simons (Džordž Šulc) i Houp Dejvis (Nensi Regan). U filmu je i Aja Keš koja tumači lik novinarke koja je izveštavala sa sastanka u Rejkjaviku.

Snimanje je zvanično počelo ove nedelje na Islandu i to u kući Hevdi gde se i odigrao stvarni samit koji je otpočeo novo, mirnije poglavlje u odnosima između SAD i SSSR, ali i u celom svetu.

Majkl Rasel Gan piše, režira i producira film.

Ključni politički trenutak

Iako se od tog sastanka nije mnogo očekivalo, zahvaljujući Gorbačovu postao je jedan od ključnih političkih trenutaka za Ameriku i Rusiju. Planovi Gorbačova su iznenadili Amerikance i doneli mu veliku prednost. Postignuto je nekoliko važnih dogovora po pitanju naoružanja, ali Regan ipak nije prihvatio sovjetski zahtev da Sjedinjene Države uklone laserski odbrambeni štit, koji je smatrao presudnim za odbranu američkog kontinenta.

Istorija beleži da je Gorbačov, uprkos tome, odneo političku i moralnu pobedu u Rejkjaviku, jer Regan nije prihvatio pruženu ruku. Ostaje da vidimo u kom svetlu će biti prikazani nekadašnji veliki lideri političke scene sveta, i da li će film biti objektivan, jer se već najavljuje da će projekat predstaviti najbolje i najslavnije trenutke Reganovog mandata.

Variety je Branku Katić predstavio kao srpsku glumicu koja je dobila pohvale širom sveta zbog uloge u filmu „Crna mačka, beli mačor“ Emira Kusturice i koji joj je, kako navode, otvorio vrata njenoj karijeri u drugim zemljama. Igrala je i u filmovima „Warriors“, „Breaking and Entering“ i „Public Enemies“, kao i u HBO serijama „Entourage“, „Bored to Death“ i „Big Love“, navodi Euronews.

Zasad nije poznato kada se planira premijera filma „Rejkjavik“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter