Izvor:
17.10.2024 u 12:42
0

PREPISKA IZMEĐU STOMATOLOGA I MAJKE TINEJDŽERKE KOJA JE PREMINULA: Juče je sahranjena

Nakon što se oglasio Haris M, stomatolog koji je lečio zub preminule tinejdžerke Džejle D. iz Sarajeva, isplivale su prepiske između stomatologa i Džemile D, Džejline majke, iz koje se vidi kako stomatolog Mekić savetuje šta da radi.

VLADA FBIH: Pomoć domaćinstvima od 270.000 evra, prestanak stanja prirodne nesreće

Podsetimo, stomatolog je prethodno naveo da je Džejla u njegovoj ordinaciji bila 30. 9. ove godine, te da on s daljim lečenjem preminule tinejdžerke nema ništa, navodeći da se ona lečila u drugim zdravstvenim ustanovama.

Ova prepiska njegove navode u potpunosti demantuje i otkriva da on zdravstveno stanje Džejle D. nije shvatio dovoljno ozbiljno, navodi Dnevni avaz, jer je i nakon 30. 9. nastavio sa savetima Džejlinoj majci, šta bi Džejla trebalo da radi sa zubom.

U prvoj poruci koju Džemila upućuje doktoru stomatologu 30. septembra u 10 i 52 sati, Džemila obaveštava doktora da Džejla ima problema sa zubom, te da traži termin.

Doktor odgovara da zna o kojem zubu se radi.

– Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto da joj se zagnojilo ne može ni da jede vilica je cela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu međusmena danas je slobodna – piše Džemila.

A doktor odgovara:

– Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h.

– Može doći će s ocem – piše Džemila.

Nakon toga, stanje počinje da se komplikuje te se Džemila, 2. oktobra ponovo javlja doktoru.

Dakle, Džemila piše dalje:

 Dobro jutro Harise, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirati ili stavljati oblogu, ona je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može da jede jer ne može usta da otvori. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu. Jer doktorka juče na opštoj govori od zuba da ima groznicu i temperaturu. I drugi put kad dođe kod vas samo da joj dadnete potvrdu s pečatom da je bila kod vas, jer Džejla ne ide u školu pa da joj se može opravdati. I ja mislim da je trebalo da dobije jači antibiotik – piše u Viber poruci Džemila u 9.34 sati.

U 9 i 36 Džemili stiže odgovor na poruke u vidu pitanja, koje postavlja stomatolog.

– Pozdrav Džemila, da li ona sada ima manje bolove?

Džemila u 9 i 37 na to odgovara:

– Zub je ne boli, komplet vilica i vrat je boli, pošto je otekla. Ne može ni vrat da okrene koliko je otekla.

U 9 i 39 sati stomatolog Mekić piše „savet“ šta da Džejla radi sa zubom.

– Neka čisti zub posle svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj – piše stomatolog.

Džejla je juče sahranjena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter