Izvor: Alo
17.10.2024 u 15:33
0

DIJALOG MOSKVE I BERLINA PREDSTAVLJA REŠENJE OVOG SUKOBA: Putin i Šolc spremni za razgovor o Ukrajini

Kremlj: Potencijalni dijalog Moskve i Berlina o ukrajinskom sukobu

Ruski predstavnik Dmitrij Peskov izjavio je da postoji teoretska mogućnost uspostavljanja dijaloga između Rusije i Nemačke u vezi sa situacijom u Ukrajini. Ova izjava usledila je nakon što je nemački kancelar Olaf Šolc izrazio spremnost za razgovor o rešavanju ukrajinskog sukoba sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

PREDSEDNIK UKRAJINE ZELENSKI: Predstavio plan pobede na samitu EU

Kancelar Šolc istakao je svoju spremnost da se susretne sa predsednikom Putinom kako bi razgovarali o ovoj temi. Takođe je naglasio da je neophodno učešće Moskve na sledećoj mirovnoj konferenciji o Ukrajini, te da je važno da se odluke ne donose bez učešća Ukrajine i prethodnog dogovora između zemalja partnera Nemačke.

Ova izjava dolazi u kontekstu povećane napetosti između Rusije i Zapada, posebno u vezi sa situacijom u Ukrajini i aneksijom Krima od strane Rusije 2014. godine. Mogućnost dijaloga između Moskve i Berlina može predstavljati korak ka potencijalnom rešenju ovog dugotrajnog sukoba.

Učešće Moskve na mirovnoj konferenciji o Ukrajini ključno je za postizanje stabilnog i održivog rešenja sukoba. Naglašena važnost dogovora između zemalja partnera Nemačke ukazuje na potrebu za međunarodnom saradnjom i diplomatskim naporima u rešavanju krize.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter