Izvor: 24SEDAM
18.10.2024 u 13:30
0

ZAVRŠENA JE OBDUKCIJA DEVOJČICE: Inspekcije u ordinaciji, ostaje nejasno šta je dovelo do tragičnog ishoda

"Infekcija se proširila i dovela do fatalnih komplikacija," potvrdila je porodica Drapić

Nakon što je izvršena obdukcija tinejdžerke Džejle Drapić (16), koja je preminula posle rutinske stomatološke intervencije, ostaje nejasno šta je zapravo dovelo do tragičnog ishoda. Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUIP) intenzivirala je nadzor nad zubarskom ordinacijom doktora Harisa Mekića, gde je devojka lečena, dok se porodica i javnost i dalje suočavaju sa brojnim neodgovorenim pitanjima.

UŽAS NA BLEDU: U velnes centru u hotelu izbio je požar!
Inspekcijski nadzor i nepoznanice

Direktor KUIP-a, Adis Mešić, potvrdio je da su sanitarni i zdravstveni inspektori bili na terenu kako bi utvrdili da li je rad ordinacije u skladu sa propisima. „Dugo smo razmatrali da li da odmah krenemo sa kontrolom, ali smo na kraju odlučili da sačekamo upute od Tužilaštva. Nakon njihovog naloga, izvršen je nadzor,“ izjavio je Mešić. Iako su inspektori već započeli istragu, konkretni rezultati ili eventualne nepravilnosti još nisu obelodanjeni.

Zdravstveno stanje tinejdžerke se brzo pogoršalo

Džejla Drapić je 30. septembra 2024. godine posetila stomatološku ordinaciju zbog zubobolje, gde joj je pružena standardna stomatološka usluga. Prema rečima iz ordinacije, pacijentkinja je dan kasnije potražila pomoć u drugim zdravstvenim ustanovama, što sugeriše da su postojali dodatni problemi. Stanje tinejdžerke se ubrzo pogoršalo, te je 3. oktobra upućena na hitnu operaciju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Međutim, njeno stanje je nastavilo da se komplikuje.

Lekari su se borili da stabilizuju devojčino zdravlje, ali 11. oktobra Džejla nije izdržala novu operaciju, nakon što su infekcija i komplikacije zahvatile pluća i srce. „Infekcija se proširila i dovela do fatalnih komplikacija,“ potvrdila je porodica Drapić.

Porodica i javnost traže odgovore

Tragedija koja je pogodila porodicu Drapić podstakla je brojne spekulacije o uzrocima smrti i potencijalnim propustima tokom lečenja. Dok se čekaju zvanični rezultati obdukcije, porodica insistira da se utvrdi potpuna istina o tome šta je pošlo po zlu nakon, kako se čini, jednostavne zubarske intervencije.

Ova situacija otvorila je šira pitanja o standardima zdravstvene zaštite u privatnim stomatološkim ordinacijama i pravovremenom reagovanju lekara na komplikacije. Javnost s pravom zahteva transparentnu istragu i konkretne odgovore kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Dok inspektori nastavljaju sa ispitivanjem ordinacije, porodica Drapić se bori sa nezamislivim gubitkom, tražeći pravdu i odgovornost. Rezultati obdukcije, koji bi mogli rasvetliti mnoge nepoznanice, očekuju se s velikim nestrpljenjem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter