Izvor: bsc happy
24.10.2024 u 16:21
0

SRPSKI DINAR DRUGA PO REDU NAJSTARIJA VALUTA U SVETU: Oglasio se direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon!

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, objavio je na društvenim mrežama video na engleskom jeziku, u kom se govori o srpskom dinaru koji je druga najstarija valuta u svetu.

Srpski srednjovekovni vladari su uveli dinar koji je u to vreme kovan u srebru, a ime je dobio od rimskog naziva „denarius“. Nakon viševekovne otomanske okupacije, dinar je ponovo uveden kao valuta 1868. godine. Titulu najdugovečnije valute nosi funta koja je uvedena oko 800. godine, sledi je srpski dinar uveden 1214. godine, pa američki dolar koji je uveden 1792. godine, zatim švajcarski franak 1850. godine.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter