Izvor: Alo
28.10.2024 u 09:21
0

SVEČANO ISPRED PALATE SRBIJA: Mađarski predsednik Tamaš Šujok u Beogradu, dočekuje ga predsednik Vučić (VIDEO)

Predsednik Mađarske Tamaš Šujok boravi u poseti Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekuje ga ispred Palate Srbija.

Svečani doček ispred Palate Srbija

Šuljok u dvodnevnoj poseti Srbiji

Nakon sinoćne posete Paliću, mađarski predsednik stiže u Beograd, gde će ga dočekati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Biće priređen svečani doček ispred Palate „Srbija“, nakon čega će uslediti sastanak dvojice predsednika.

GLAS SRBIJE SE I DANAS ČUJE I POŠTUJE: Srbija vodi zrelu i mudru spoljnu politiku!

Šujok je stigao u posetu Srbiji sinoć. Na Paliću se sastao sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Balintom Pastorom, gde su razgovarali o pitanjima nacionalne politike, o srpsko-mađarskim odnosima, o radu i daljim ciljevima SVM-a.

Prema današnjem programu posete, ceremonija svečanog dočeka mađarskog predsednika ispred Palate Srbije predviđena je u 9 časova, posle čega će biti održan tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, a potom i sastanak članova delegacija Srbije i Mađarske, saopšteno je ranije iz Predsedništva.

Oko 10.25 časova predviđene su i izjave za medije Vučića i Šujoka.

Dvojica predsednika će oko 15 časova posetiti Čurug, gde će položici vence na Spomenik pomirenja, koji je podignut u znak sećanja na nevine mađarske žrtve stradale 1945. godine.

Taj spomenik je otkriven 26. juna 2013. godine na skupu srpsko – mađarskog pomirenja, a sadrži tri figure izvedene u bronzi koje u pozadini objedinjava kameni zid.

Vučić i njegov mađarski kolega će potom položiti vence i u Muzeju žrtava racije „Topalov magacin“ u Čurugu. „Topalov magacin“, ima status istorijskog spomenika, a kao Muzej žrtava racije otvoren je takođe 26. juna 2013. godine.

Na Žablju će biti organizovano blagosiljanje obnovljene katoličke Crkve Snežne Gospe i obraćanje Vučića i Šujoka.

Tokom posete Srbiji, Šujok će se sastati sa premijerom Milošem Vučevićem, a razgovaraće i sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter