Izvor: NOVOSTI
28.10.2024 u 17:30
0

KAMALA HARIS POZVALA TRAMPA DA URADI TEST INTELIGENCIJE: „On postaje sve nestabilniji“

Kandidatkinja demokrata Kamala Haris izjavila je danas da je spremna da uradi test mentalnih sposobnosti i pozvala svog republikanskog rivala, bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, da učini to isto

– Naravno. I ja ga izazivam da uradi isto. Mislim da on zapravo postaje sve nestabilniji i nestabilniji i pribegava prozivkama, jer on zapravo nema plan za američki narod – rekla je Haris u intervjuu za Si-Bi-Es na pitanje da li bi polagala test i šta misli o Trampovim primedbama njoj.

Ona je ukazala na brojne bivše visoke zvaničnike Trampove administracije koji su govorili protiv njega poslednjih nedelja kao dokaz da je „nesposoban da bude predsednik Sjedinjenih Američkih Država“.

ŽOZEP BORELJ: Orban ne predstavlja EU prilikom posete Gruziji

– Ne slušpajte mene, slušajte ljude koji ga najbolje poznaju. Njegovi bivši šefovi štabova. Nedavno, general marinaca sa 4 zvezdice Džon Keli. Slušajte dva bivša sekretara odbrane koji su radili za njega, slušajte njegovog savetnika za nacionalnu bezbednost, slušajte njegovog potpredsednika, koji su svi, na jedan način ili drugi, rekli da nije sposoban da ponovo bude predsednik, da nikada više ne bi trebalo da bude predsednik i da je opasan – rekla je Haris.

Harisova je poslednjih dana dobila kritike zbog svojih komentara o Trampu, uključujući i to što ga je nazvala „fašistom“, od najviših republikanaca u Kongresu, koji su je optužili da je pozvala na još jedan pokušaj ubistva bivšeg predsednika.
Potpredsednica je rekla za Si-Bi-Es njuz da osuđuje „svako političko nasilje bilo koje vrste protiv bilo koga“.

Anketa CBS Nevs-a objavljena u nedelju pokazala je da su Haris i Tramp izjednačeni u svim državama na bojnom polju, dok Haris ima jedan bod prednosti na nacionalnom nivou.

Haris je ranije objavila medicinski izveštaj u kojem je njen lekar Džošua Simons potvrdio da je političarka „odličnog zdravlja“ mesec dana pre predstojećih predsedničkih izbora u novembru.

Tramp (78), koji je za CBS News u avgustu rekao da bi „rado“ objavio svoju medicinsku dokumentaciju, od tada je više puta izbegavao takve zahteve.
Trampovi nedavni javni govori postali su sve duži i neuredniji, što može biti znak kognitivnog pada, prema kompjuterskoj analizi njegovih govora koju je uradio Njujork tajms.

Tramp je ranije rekao da Haris ima „veoma nizak koeficijent inteligencije“ i pozvao je da uradi test inteligencije.

Bivši predsednik je objasnio da njegova rivalka, u intervjuu američkom novinaru Andersonu Kuperu, nije mogla da da direktne odgovore na najjednostavnija pitanja, što jasno ukazuje da „nešto nije u redu sa njom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter