NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM: Posno jelo na italijanski način
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
Za njoke:
- 4 krompira
- 250 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli, plus više za vodu za testeninu
- 1 kašika maslinovog ulja
RECEPT ZA MAFINE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Mafini sa jabukama i orasima, savršeni spoj sočnosti i hrskavosti
Za pesto od spanaća:
- 200 g spanaća
- 130 g svežih listova bosiljka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kvasca
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompire dobro očistite i operite, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Izbockajte ih viljuškom i pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite pa oljuštite koru. Zatim ih narendajte i napravite oblik gnezda. Posolite, pa pospite brašnom, a u centar sipajte maslinovo ulje. Rukama dobro umešajte maslinovo ulje. Testo mesite sve dok se ne sjedini. Nožem odsecite komad testa pa ga razvaljajte u dugačku kladu. Isecite na valjuške, pa svaki komad razvaljajte po dasci. Jedan deo njoka stavite u posoljenu ključalu vodu, pa kuvajte dok ne izađu na površinu. Prebacite na pleh obložen pek papirom, sve dok sve njoke ne budu kuvane.U blender stavite odleđeni spanać, bosiljak, kvasac i beli luk. Nalijte maslinovim uljem i blendajte, sve dok ne dobijete glatku teksturu. Pestom prelijte njoke pa pospite veganskim parmezanom. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74