KAKO DA VAM PRŽENICE ISPADNU SAVRŠENE: Sitni trikovi za najomiljeniji doručak
Prženice su omiljeno jelo mnogim generacijama, ali ih treba pripremiti uz određena pravila pa da budu baš savršene.
Prženice su omiljeni doručak mnogih, ali treba biti vešt pa da ispadnu baš kako treba.
Treba da budu hrskave po ivicama, a u sredini mekane i vazdušaste, da ne budu previše masne, ali ni suve, ni da budu prepečene ali ni nedovoljno pečene.
To je stvar pažljive pripreme, strpljenja i trikova iskusnih majstora.
Zato obratite pažnju na ovih nekoliko pravila:
Nemojte previše tanko seći hleb.
Ako su kriške pretanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja „teška”. Kriške treba da budu debljine oko centimetar i po.
Nemojte koristiti svež hleb
Uvek je bolje koristiti hleb koji je ostavljen bar jedan dan.
Najbolje je prženice pržiti na ovom ulju
Maslac gori na visokim temperaturama, pa je mnogo bolje koristiti biljno ulje.
Koristiti mleko
Iako to kod nas nije uobičajena praksa, pržena hrana je ipak mnogo ukusnija kada se u mešavinu jaja doda mleko, i to punomasno!
Koristite tačnu meru jaja
Gruba formula za pripremu mešavine od jaja je da na dve kriške hleba koristite četvrtinu šolje mleka i jedno jaje.
Možete koristiti razne začine
Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće od običnih prženica „remek-delo”, a ako volite slatku verziju dodajte cimet, vanilu ili šećer u prahu.
Na kakvom ulju se prže
Ulje mora biti vrelo kako prženice ne bi upile previše masti. Pecite ih na srednjoj vatri nekoliko minuta sa svake strane.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74