
Foto: FREEPIK.COM/valeria_aksakova
TORTA OD ŠARGAREPE: Neodoljiva posna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- dve kašičice cimeta
- 300 g rendane šargarepe
- 300 g smeđeg šećera
- pola šolje maslinovog ulja
- ekstrakt vanile
- 100 g posnog margarina
Za fil:
- 450 g šećera u prahu
- tri kašike margarina
- kašika ekstrakta vanile
- sok od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu i cimet. Umešate šargarepu i šećer pa sjedinite. Dodajte otopljeni margarin, vanilu i ulje. Promešajte dobro u izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 2 kore u reni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pripremljenim filom. Ostavite tortu u frižideru pre služenja.
RECEPT DANA: Galeta s čeri paradajzom
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJBOLJI DEZERT ZA VASKRS: Kolač sa cimetom mekan kao duša

VASKRŠNJI RUČAK KOJI SVI VOLE: Rolovano belo meso

KAO OSMIŠLJENA ZA VASKRS: Bela čorba, jelo koje greje dušu
