
Foto: FREEPIK.COM/alpositivlight
RECEPT DANA: Musaka od praziluka
Musaka od praziluka i krompira oduševiće sve one koji ne vole da jedu meso
Musaka je tradicionalno jelo od povrća i mesa koje se priprema na Balkanu i na Bliskom istoku. Na zapadu se smatra da je musaka izvorno grčko jelo.
Moderni recept za grčku musaku je dvadesetih godina dvadesetog veka osmislio grčki kuvar Nikolaos Celemendes.
Sastojci:
– 600 g praziluka
– 800 g krompira
– 2 dl mleka
– 2 jaja
– brašno
– biber
– ulje
– so
– parmezan
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Bosanski burek sa mesom
Priprema:
Praziluk dobro oprati, iseckati na kolutove i posoliti. Zagrejati 8 kašika ulja i dinstati praziluk dok ne omekša.
Dobro oprati 800 g krompira pa skuvati sa ljuskom u vodi. Oljuštiti krompir i iseći na kolutove.
U nauljenu tepsiju srednje veličine rasporediti red krompira, praziluk i odozgo krompir. Posoliti i pobiberiti. Razmutiti 2 jaja, dodati kašiku brašna i 2 dl mleka. Napravljenom smesom preliti musaku.
Poprskati kašikom ulja, narendati malo sira i staviti u zagrejanu rernu. Musaku peći 40 minuta na 200 stepeni C.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

HRSKAVO SPOLJA I SOČNO IZNUTRA: Najjednostavniji recept za jagnjeće pečenje

JEFTIN I LAGAN: Kolač od keksa savršen za tople dane

SUTRA JE POSLEDNJI DAN POSTA: Na Veliku subotu se pridržavajte strogih pravila

PO BAKINOM RECEPTU: Kako da ofarbate jaja za Vaskrs na prirodan način?
