
Foto: FREEPIK.COM/gannusia
U DUHU TRADICIJE: Vaskršnja pogača – neizostavni deo praznične trpeze
Vaskršnja pogača je neizostavan deo praznične trpeze
Pred vama je jedan od najboljih recepata za domaću pogaču. Na Veliku subotu se obično mesi vaskršnja pogača koja se konzumira sutradan. Predstavljamo vam najbolji način pripreme.
PROČITAJTE: KAKO DO BELIH JAJA: Lako i brzo do idealne podloge za novogodišnje šare
Sastojci:
1 kg brašna
850 ml vode
20 g praška za pecivo
1, 5 kašika soli
Priprema:
Sve sastojke dobro pomešajte, pa ostavite da testo malo odstoji. Nakon toga ga razvucite i oblikujte pogaču. Opet ostavite sa strane.
Zagrejte rernu na 220 stepeni, pa na toj temperaturi pecite oko 10 minuta. Nakon toga, smanjite na 200 stepeni i pecite još 20-25 minuta.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJBOLJI DEZERT ZA VASKRS: Kolač sa cimetom mekan kao duša

VASKRŠNJI RUČAK KOJI SVI VOLE: Rolovano belo meso

KAO OSMIŠLJENA ZA VASKRS: Bela čorba, jelo koje greje dušu
