
Foto: FREEPIK/azerbaijan_stockers
SAVRŠEN IZBOR ZA VASKRŠNJI DEZERT: Najjednostavnija krem torta sa malinama
Donosimo još jednu u nizu predivnih torti za Vaskrs
Predstavljamo vam recept koji se može pohvaliti svojom jednostavnošću i lakoćom. Pogledajte o čemu je reč.
Sastojci za podlogu:
- 220 g mlevenog keksa
- 80 g otopljenog putera
- 80 ml mleka
- dva vanilin šećera
PROČITAJTE: PRIRODNIM I VEŠTAČKIM BOJAMA: Dvadeset saveta kako da savršeno ofarbate jaja za Vaskrs
Fil:
- 700 ml hladnog mleka
- tri pudinga sa vanilom
- 100 g putera
- 150 g bele čokolade
- 80 g mlevenog keksa
- 150 g malina
Preliv:
- 150 g bele čokolade
- 75 ml slatke pavlake
Priprema:
Podlogu napravite od keksa, putera i mleka sa dodatkom vanilin šećera. Nakon što je oblikujete u kalupu pređite na najjednostavniji fil ikada.
Krem puding bez kuvanja umutite sa mlekom (biće čvrst puding, ali tako treba) pa mu dodajte puter, otopljenu belu čokoladu i mleveni keks. Dodajte u fil odmah i maline ukoliko su smrznute. Ako dodajete sveže prvo izručite polovinu fila u kalup, stavite maline pa preko stavite i drugi deo fila.
Za kraj ide preliv od bele čokolade otopljene u slatkoj pavlaci. Čokoladu i pavlaku zagrejte na niskoj temperaturi ringle pa mešajte dok se sve ne istopi i sjedini. Prohladite malo pa prelijte preko fila.
Tortu ohladite par sati u frižideru pa je izvadite iz kalupa i dekorisite. Šlag penu umutite sa mlekom i špricem i dekorišite po želji. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

USKRŠNJA GOLUBICA: Kolomba – italijanski slatki hleb

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Oprezno s konzumacijom farbanih jaja

UKUS KOJEM JE TEŠKO ODOLETI: Vaskršnji kolač sa kajsijama

RECEPT DANA: Vaskršnji venac
