
Foto: UNSPLASH.COM/NordWood Themes
RECEPT DANA: Francuski čokoladni kolač
Pored toga što je jednostavan za pripremu ovaj kolač je i milina za sve ljubitelje slatkiša
Za pripremu ove poslastice potrebno vam je svega nekoliko sastojaka koje već sigurno imate u kuhinji! Francuski čokoladni kolač poslužite uz bobičasto voće i sladoled od vanile.
Sastojci:
– 150 g šećera
– 275 g crne cokolade
– 175 g maslaca
– 2 kašičice ekstrata vanile
– 5 jaja
– 40 g brašna
– malo soli
– šećer u prahu
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Karpatka – poljski kolač
Priprema:
Izdrobljenu čokoladu i maslac staviti u posudu zajedno sa šećerom. Na umerenoj temperaturi otopiti sastojke, skloniti sa vatre i polako ohladiti na sobnoj temperaturi. Na kraju dodati ekstrat vanile.
U prohlađenu smesu umutiti žumanca, jedno po jedno. Za mućenje koristiti mikser. Zatim polako umešati brašno.
Posebno umutiti belanca, dodati im malo soli, a pred kraj mućenja i tri kašike šećera. Izmiksati ih u čvrstu smesu.
U čokoladnu smesu umutiti 1/3 snega, a zatim ostatak polako dodavati kašikom.
Smesu sipati u posudu za pečenje sa obručem, koju ste obložili papirom za pečenje.
Kolač peći oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Izvaditi nakon par minuta i ostaviti da se ohladi. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
Kada je kolač pečen, možete da ga prelijete sa još malo rastopljene čokolade. Sačekajte da se ohladi pa ga servirajte sa sladoledom ili šlagom.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

OBOGATITE ISHRANU: Koje voće sadrži više vlakana od porcije ovsene kaše?

BRZA UŽINA UZ PARČE HLEBA: Namaz od avokada, zdravo a ukusno

UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Prevrnuti ombre kolač sa citrusima

RECEPT DANA: Francuski čokoladni kolač

ODLIČAN IZBOR ZA 1. MAJ: Najbolji način pripreme prasećeg pečenja
