
Foto: FREEPIK.COM/EyeEm
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA: Fenomenalno jelo za prave gurmane
Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Potrebno je:
500 g posnih kora za lazanje
300 g šampinjona
2 kom tunjevine
400 ml paradajz pirea
1 čaša sojinog mleka
120 g margarina
3 kašike brašna
2 kašike griza
400 g biljnog sira
1 kašičica origana
so po želji
kečap
PROČITAJTE: BRZINSKI DORUČAK ZA CELU PORODICU: Recept za ukusne punjene mekike
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Margarin otopite na šporetu, pa dodajte griz i brašno, a onda origano i 200 g rendanog sira. Dodajte kašičicu soli i origana. Sečene šampinjone secite u šerpi sa malo ulja, pa dodajte tunjevine i paradajz pire. Mutite pa skinite sa vatre. Bešamel sosom premažite vatrostalnu činiju, pa ređajte kore. Ređajte redosledom: kora-bešamel sos-paral sol-kora i sve tako dok ne potrošite sav materijal. Posljednji treba da bude sos i preko njega 200 g rendanog sira. Dekorišite kečapom. Pecite lazanje oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ENERGETSKA BOMBA ZA CEO DAN: Kajgana sa pečurkama

RIZNICA MINERALA, VLAKANA I VITAMINA: Zašto je važno da u ishranu uključite batat?

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Koje tri namirnice bi trebalo da izbegavate za doručak?

IDEALAN DEZERT ZA PORODIČNO OKUPLJANJE: Čokoladna štrudla po bakinom receptu

RECEPT DANA: Kremasti sladoled od manga
