Izvor: Happy BSC
12.06.2022 u 22:53
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerika je ubedila Evropu da joj treba NATO“, „Kina zna padne li Rusija, ona je sledeća“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: novinar Đuro Bilbija, Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju, general Božidar Forca i bivši pripadnik KOS-a Ljuban Karan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Emisija „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: „Ukrajinski predsednik neće još dugo biti predsednik ili neće još dugo biti među živima, svako ko je krenuo protiv Rusije završio je u kovčegu!“

Sukobi u Ukrajini se nastavljaju.

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Đuro Bilbija, novinar

– U Rusiji postoji nacionalni konsenzus da nikad Rusija nije počinjala ratove protiv Zapada. Nikad nije išla na Berlin ni na Pariz, ali ih je tamo završavala, jer su oni napadali nju – rekao je novinar Bilbija.

On je u emisiji podsetio da je uvek ujedinjena Evropa ratovala protiv Rusije. Tako navodi primere Napoleonovih ratova, jer nije tu bila samo francuska vojska, već i drugi narodi. Osim toga, navodi i Krimski rat, kao i borbu protiv nacizma, tj. borbu protiv Hitlera kada je nacistička Nemačka krenula na Sovjetski Savez.

– Do poslednjeg minuta Hitlerov bunker u Berlinu branili su francuski SS-ovci. Francuska je ideološko izvorište nacizma uopšte. Posle je taj nacizam mutirao u Engleskoj, pa došao u Nemačku – dodao je Bilbija. 

– U toku prva dva meseca operacije u Ukrajini Rusija je duplo više zaradila na izvozu gasa, a izvezla 28% manje nego tokom ista ta dva meseca prošle godine. Zapad sada, de fakto, počinje, samo ne sa oficijelnog nivoa, nego sa malo nižih ekspertskih nivoa, u funkciji probnih balona, da traži način kako da „uzmu predah“ i pripremaju teren za neki suštinski dogovor za Rusijom – dodao je novinar.

Zoran Anđelković, Centar za mir i toleranciju

Anđelković u emisiji kaže da je Ruska Federacija sastavljena od mnogo naroda, pa kao primere navodi Čečene, Tatare, pa i ostale pripadnike muslimanske veroispovesti i zaključuje da je Rusija jedna od retkih država danas gde toliko raznolikih naroda živi u jednoj takvoj celini.

Kad se Sovjetski Savez raspadao, Zapadu tj. Americi to nije bilo dovoljno, hteli su da se Rusija cela raspadne, bar na tri dela, a Sibir da bude poseban deo – istakao je Anđelković.

– Amerika je preko Čečenije pokušala raspad Rusije. Dolaskom Putina i pobedom u trećem čečenskom ratu, pa zatim dolaskom Kadirovog oca, atentatom na istog, pa dolaskom samog Kadirova je bio jasan pokazatelj ostalim muslimanskim republikama, regijama i oblastima koliko je zapravo važno to jedinstvo države. Razvoj Čečenije je bio neverovatan. Sve je izgrađeno, sređeno i obnovljeno – dodao je Anđelković.

Odnos Kadirova i Putina prevazilazi klasične odnose prema predsdniku. To je više čak i bratski odnos – dodao je Anđelković.

Jedna od važnijih pobeda i uspeha predsenika Putina jeste to što je uspeo da sačuva i objedini sve narode koji žive u Ruskoj Federaciji – zaključio je Zoran Anđelković.

On ističe da je nemoguće tako velikoj državi, kao što je Rusija, uvesti sankcije, pogotovo jer ona raspolaže važnim strateškim stvarima.

Dodaje i da Amerika neće moći više da komanduje svima i celom svetu.

Ljuban Karan, biši pripadnik KOS-a

– Ovim totalnim hibridnim ratom, Rusiji se preti spolja, pokušavaju da imaju spoljnu pretnju, a sankcijama i drugim pretnjama izazovu unutrašnje nemire. Nema od toga ništa. Sad polako shvataju da ne mogu da izazovu unutrašnje nemire u Rusiji – istakao je Karan.

– Rusiju nije trebala da porazi vojna sila, niti je neko planirao da će vojno poraziti Rusiju preko Ukrajine. Planirano je da se to uradi izazivanjem problema iznutra. Ima jedna jako bitna stvar koja doprinsi tome da projekat Zapada prema Rusiji ne uspeva. Oni su prekršili neke norme, standarde pravljenja propagande, dezinformacija i svega onoga na čemu su oni projektovali svoju jednu istinu i nju su hteli da prebace i preko te gvozdene zavese i u Rusiju. Međutim, dezinformacije ne mogu da se prave na osnovu 100% laži, kao ni propaganda. Može laž, ali na kratke staze. Ova projektovana laž, tj. istina „puca po svim šavovima“. Čak i ovaj antiruski front država je naseo na tu propagandu. Sad polako „stavljau prst na čelo“, svi oni. U Rusiji ta propaganda više ne prolazi – dodao je Karan.

Božidar Forca, general

O tome kako se odonosi Kine i Indije, ekonomskim sankcije, kako se sve to odražava na stanje na terenu

– Rat je nedvosmisleno pokazao da se proširio na sve njegove sfere: politčku, geopolitičku, ekonomsku,  geoekonomsku, pogotovo vojnu itd., a ekološka će tek da dođe – istakao je Forca.

– Taj trougao (Indija-Kina-Rusija) nije toliko jednostavan. Ovde imamo jedan žestoki pravac u kome je Amerika ubedila Evropu da joj treba NATO. Sada je ekonomija u drugom planu. Ekonomija će da dođe u plan kada na red dođe Kina. Kada pogledate kako je Rusija nastavila put od raspada Sovjetskog Saveza, dva dobra dela je učinila. Prvo, sačuvala je strategijske nuklearne snage. Drugo, okrenula se resursima – istakao je general u emsiiji.

– Rusija je bila pristala na sve što je Zapad tražio do 2000. godine i lagano sređivala unutrašnje stanje i onda počela da se otvara i otvorila se 2008. godine kada je NATO naumio da se proširi na Gruziju. Sa druge strane, je stvarala ekonomski Evroazijski forum, ODKB, kao padam NATO, iako nije snažan kao NATO, ali je ušla i  Šangajsku organizaciju za saradnju (ŠOC) i formiran je BRIKS. Amerika je uvek udarala u najtanju nogu, a to je Indija. zato je  Amerika ulagala ogromna finansijska sredstva i upumpavala ih u IT sektor, pokušavajući da se fizički ubaci u Jugoistočnu Aziju. Sve su to bili pokušaji, ali shvatio je svet da se Rusija ne može suzbiti, jer je ogromna. Zna Kina padne li Rusija, ona je sledeća – dodao je general Forca.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter