Izvor: HappyBSC/Tanjug
26.06.2022 u 07:44
0

SASLUŠANJE DEVETORICE OSUMNJIČENIH: Pripadnici vojske i Ministarstva odbrane završili kod tužioca, ovo je ključni razlog!

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sinoć je u toku bilo saslušanje devetorice osumnjičenih od kojih su neki visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Kako Tanjug saznaje, saslušanje osumnjičenih počelo je juče oko 18 sati.

NASTAVLJA U ISTOM STILU Zelenski poručio: „Vratićemo sve gradove, uključujući Severodonjeck!“

Osumnjičeni su uhapšeni u subotu ujutru po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a uhapšeno je devet ljudi u postupku koji se vodi protiv 10 osumnjičenih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je ranije navedeno u saopštenju tužilaštva, neki od njih su visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Slobode su lišeni A.N., S.S., A.T., J.S., Z.K., Ž.R., S.R, N.B., i M.K., dok se za D.D. traga.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu organizator A. N., zaposlen u Ministarstvu odbrane iskorišćavanjem svojih službenih položaja i ovlašćenja, radi sticanja imovinske koristi za sebe i druga lica, a na štetu budžeta Republike Srbije, zaključivali veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investiciona ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane odnosno Vojske Srbije.

Pripadnici ove grupe su i četiri zaposlena u Ministarstvu odbrane, kao i pet odgovornih lica privrednih društava.

Osumnjičeni su radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi u višemilionskom iznosu, protivno svim pravilima procedure Zakona o javnim nabavkama, u ugovore koji se odnose na investiciono održavanje i ulaganja u objekte za potrebe komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane unosili neistinite podatke odnosno cene izvedenih radova koje su bile znatno veće od stvarnih (tržišnih).

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter