Izvor: glossy
27.06.2022 u 15:08
0

POSNI POTAŽ OD TIKVICA: Zdravo, brzo i jeftino! Idealan obrok za letnje dane! (RECEPT)

Ako vam je potrebno da brzo spremite neko brzo jelo, onda je ovo pravi izbor za vas. 

Tikvice su povrće koje ne samo da povoljno utiču na vaše kilograme, nego utiču povoljno i na vaš organizam, piše Story. One npr. smiruju nerve, poboljšavaju koncentraciju, ojačavaju srce i mišiće. One su takođe odlične i za izbacivanje viška vode iz organizma, a sadrže puno i vitamina i minerala. Imaju dosta vitamina C, kalijuma, kalcijuma, fosfora, selena, a kako se navoi one su dobre i za probavu, a savršen su dodatak uz meso i ribu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Savet kako da na najbolji način spremite spanać! (RECEPT)

Ova čorba je odličan izbor za letnje dane, jer je pored savršenog ukusa ona je lagana za varenje i vrele letnje dane, a pored toga je i posna. 

Sastojci:

  • 1 veća tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2  šargarepe
  • malo suvog začina
  • malo ulja
  • kašika brašna
  • prstohvat soli
  • biber po želji

Priprema

Pre svega potrebno je da pripemite povrće odnosno da sitno iseckate luk, a nakon toga šargarepu i tikvice. Sve je potrebno da isečete na sitne kockice.

Vreme je da u šerpi zagrejete malo ulja, a na tihoj varti da propržite luk, a ubrzo dodajte i šargarepu. Kada šargarepa pusti boju dodajte i tikvice i sve to polako pržite.

Kada se povrće proprži, vreme je da dodate brašno i sve polako mešajte. Nakon toga nalijte dve čaše vode

U šerpu sipati ulje i staviti na manju temperaturu da se zagreje. Luk sitno iseckati i doadti u ulje, nakon toga dodati iseckanu šargarepu. Sve to mešati da ne zagori. Nakon što je luk poprimio kristalnu boju, dodati suve začine i doliti čašu vode.

Tikvice očistiti i sitno iseckati, zatim ih dodati u šerpu. Postepeno dodavati vodu do željene količine.

Nakon što su tikvice kuvane, u manju posudicu umutiti kašiku brašna sa malo vode. Mutiti sve dok se grumuljice ne rastvore. Umućeno brašno postepeno dodavati u čorbu uz neprestano mešanje. Ostaviti da prokuva par minuta, te dodati so i biber ukoliko je potrebno.

Prijatno!

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter