Izvor: Novosti
21.07.2022 u 12:20
0

MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI MORAVSKOG KORIDORA: Ovo je investicija u budućnost Srbije!

Moravski koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3.600 hiljada radnika i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon što je danas obišao radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici projekta od Kraljeva do Čačka.

MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE NA PUTU KOKIN BROD – PRIBOJSKA BANJA: Autoput Miloš Veliki pokazuje ponovno uzdizanje Srbije

  – Za nešto više od godinu dana povezaćemo Kraljevo sa auto-putem Miloš Veliki, a do kraja godine povezaćemo Kruševac sa Koridorom X. U periodu od tri godine u planu nam je da završimo Moravski koridor. Ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo – rekao je Momirović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo tako i za Čačak jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi a samim tim otvorili smo perspektivu u ovom delu zemlje, zaključio je ministar Momirović.

Ministar je dodao da sve ove projekte sprovodimo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i hrabroj politici Aleksandra Vučića, jer ako želimo da nastavimo sa investicijama, i ako želimo da obezbedimo bolji standard za naše građane nama je upravo takva politika i potrebna. Obilasku radova prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da je ovo zahtevan projekat ali su potpuno aktivirana sva gradilišta, a posebnost ovog prokekta je u činjenici da se uporedo sa izgradnjom auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave.

– Radovi su intezivni, ali se nalazimo u dobroj dinamici i u skladu sa onim obećanjima koje smo dali predsedniku Vučiću tokom njegove prethodne posete – dodao je Antić.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji.

Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8km), Kruševac – Adrani (53,8km), Adrani – Preljina (30,6km).

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter