Izvor: Tanjug
04.09.2022 u 19:50
0

Švedski Savet za finansijsku stabilnost odobrio nove mere VLADE za pomoć proizvođačima električne energije!

Švedski Savet za finansijsku stabilnost saopštio je danas da je formalno odobrio mere vlade za pomoć proizvođačima električne energije, u cilju sprečavanja finansijske krize.

Švedska vlada objavila je mere za zaštitu finansijske stabilnosti, zbog, kako je navela, „energetskog rata Rusije protiv Evrope“!

U Savetu se naalze predstavnici Ministarstva finansija, Uprave za finansijski nadzor i Švedske centralne banke, prenosi Rojters.

Švedska Vlada ranije danas objavila je mere za zaštitu finansijske stabilnosti, zbog, kako je navela, „energetskog rata Rusije protiv Evrope“, prema kojima će država pomoći proizvođačima električne energije tako što će obezbediti stotine milijardi kruna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nalazimo se u izuzetno ozbiljnoj situaciji, gde Rusija pokušava da slomi Evropu, pritom ucenjujući švedska domaćinstva i kompanije. Nakon što je objavljeno da se Nemačkoj prekida obustasva ruskog gasa, potrebne su hitne mere za obezbeđivanje likvidnosti proizvođača električne energije. Država mora da se uključi, da garantuje finansijsku stabilnost i, na kraju, izbegne finansijsku krizu“, rekla je premijerka Švedske Magdalena Anderson.

Da bi garancije bile na snazi što je pre moguće, planirano je da se sutra održi sednica Uprave za finansijski nadzor, a zatim da o pomoći kompanijama odluči švedski parlament Riksdag.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter