Izvor: Happy BSC
12.09.2022 u 07:44
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nova vlada biće krizna i takve ljude i zahteva!

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić koji je istakao da je važmo da vlada bude kompaktna i radi kao tim, jer će pred njom biti veliki izazovi zbog energetske i ekonomske krize koja će ove godine zahvatiti Evropu, a biće još teža sledeće godine.  

GORAN VESIĆ NA TELEVIZIJI HEPI: „Vinski sajam je pokazao kako će funkcionisati “Otvoreni Balkan” i zbog čega je važno da sarađujemo!“

– Mi smo se kao država spremili. Imamo dovoljno energenata i osnovnih namirnica, ali smo deo Evrope, a ne izolovano ostrvo i delićemo njenu sudbinu kada su u pitanju ekonomija i energetska bezbednost. Važno je što je predsednik Vučić bio u poseti UAE. Potpisao je nekoliko ugovora od kojih je najvažniji ugovor o obezbeđivanju milijardu dolara pod veoma povoljnim uslovima. Na taj način je pokazao koliko se bori za Srbiju, kao i da Srbija preživi – kazao je Vesić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vesić je naglasio da će vreme koje dolazi biti neka vrsta vanredne situacije, kao i da će nam trebati ogromni napori da zaštitimo standard stanovništva, da obezbedimo dovoljno energenata i hrane i da nastavimo sa ekonomskim razvojem u krizi.  

– Mi smo se bolje spremili za težak period od ostalih država, ali kao deo Evrope ne možemo da izbegnemo posledice koje se dešavaju u EU. Nova vlada će biti krizna i takve ljude i zahteva – rekao je on.  

Prema njegovim rečima, nova vlada mora da nađe druge mehanizme i obezbedi da ima dovoljno namirnica i da reaguje na vreme, jer je veoma važno da znamo šta nas sve čeka.  

– Rat u Ukrajini će očigledno dugo trajati, ali bez obzira na dužinu trajanja rata i kako se bude završio posledice će trajati godinama, a možda i decenijama. Između Rusije i Evrope će se napraviti zid teži nego gvozdena zavesa posle Drugog svetskog rata i komunikacija među njima će se svesti na minimum. Naša politika jeste i ostaće vojno neutralna, ali politički idemo ka EU i moramo da razumemo gde je naša pozicija u svetu i da nemamo štetu što vodimo ovakvu ili onakvu politiku. Nismo uveli sankcije Rusije jer vodimo principijelnu politiku.  Ne verujemo u sankcije i to je politika koje se držimo. Pokušavamo da imamo dobre odnose sa svima, ali da ne radimo na svoju štetu – istakao je Vesić.  

Vesić je naglasio da sve političke stranke treba da budu okupljene oko iste ideje, a to je da je interes Srbije najvažniji bez obzira na političke razlike i da kroz taj blok konačno ujedinimo oko najvažnijih pitanja, kao što su Kosovo i Metohija, ekonomski razvoj zemlje i da konačno kao Srbi razrešimo dileme koje postoje vekovima.  

– Iste dileme smo imali i pre skoro dva veka. Moramo kao društvo da imamo jdinstven stav. To je suština tog bloka. Ukoliko predsednik Vučić bude uspeo da ujedini stranke oko najvažnijih političkih i nacionalnih interesa zemlje uspeće ono što niko u istoriji moderne Srbije nije, a svi su pokušavali. Taj pokušaj je vredan divljenja, bez obzira kako će se završiti – poručio je Vesić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter