Izvor: Bsc Happy tv
25.08.2024 u 20:47
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Hapšenje Pavela Durova

"Aktuelnosti“ su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako jutro od 10.00 i veče od 20.00 časova. Obrađuje mahom političke teme, a od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i rata u Izraelu, bavi se dominantno rusko-ukrajinskim i izraelsko-palestinskim sukobom

Naši večerašnji gosti u studiu su:

Milovan Bajagić, Vojni analitičar

Aleksandar Šešelj, Političar

Ljubinko Đurković. Pukovnik

Tema kojom otvaramo večerađnju emisiju je:  Hapšenje Pavela Durova

Milovan Bajagić je komentarisao izjavu Margarite Simonjani da je Telegram bila jedina slobodna internet platvorma koja je stalnim šifrovanjem onemogućavala probijanje kanala na kojima su i ruski i ukrajinski pa i francuski čak i američki oficiri i bezbednjaci  mogli da vode slobodnu prepisku i razgovore. Sa tim je sada gotovo i Durov može popustiti pod pritiskom. a ako se to desi to je kraj za sve jer će sve izaći na videlo.

On je izjavio da mu ni malo nije đao Durova jer ga je Medvedev već upozoravao da treba da ostane u Rusiji i da mreža ostane u Rusiji, ali on nije hteo da sluša. To bi se desilo kad tad a njega čudi i da nije bilo ranije.

On je izneo i svoje sumnje da je Durov od početka možda bio ubačeni obaveštajac a postoji i mogućnost da je se vodio samo kapitalom te je iz tog razloga napustio Rusiju.

Kaže da je ovo trebalo predvideti.

Aleksandar Šešelj upitan da prokomentariše izjavu Medvedeva da je Durova fatalna greška to što je hteo da bude građanin sveta.

On je rekao da je to na žalost sindrom karakterističan za slovenske narode da se lako odričemo svog identiteta radi priznanja od strane zapada. Telegram je bila mreža koja je bila izvor istinitih informacija sa ratišta i za Ruse i za ukrajince, i ne samo to već su se i mnogi zvaničnici oglašavali preko ove mreže koja je služila i kao izvor za medijske kuće koje su kasnije od tih informacija pravile vest.

Pomenuo je i mrežu X kao i Ilona Maska i pita se šta će sa tim biti u budućnosti.

Ljubinko Đurković dao je svoje viđenje situacije govorivši o problemima koje je Durov imao sa FSB usled čega je zapravo i napustio Rusiju, jer nije želeo da im dozvoli da FSB Telegram stavi pod kontrolu.

Takođe osvrnuo se i na postojanje Telegram kanala pod imenom Volga na kome su ukrajinski vojnici koji su želeli da se predaju mogli da iskomuniciraju sa ruskom vojskom oko uslova predaje.

Rekao je da 100% zaštićenih veza apsolutno nema, da čak i vojne veze mogu biti provaljene. Obe zaraćene strane su koristile te kanale i vrlo je verovatno da su imali uvid u kanale jedni drugih, ako ne putem tehničkih mogućnosti onda putem živih ljudi koji su jedni drugima prenosili informacije, tj špijunirali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter