Izvor: happybsc
26.06.2024 u 20:26
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Rusija ugasila strane medije u zapadnu propagandu, mera reciprociteta

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV

Rusija je u utorak saopštila da zabranjuje pristup informacijama unutar Rusije 81 mediju iz Evropske unije — uključujući Agenciju Frans pres i Politiko — u znak odmazde za sličnu zabranu EU za nekoliko ruskih medija. Evropska unija je u maju saopštila da obustavlja distribuciju, kako je opisala, četiri „propagandne mreže povezane s Kremljom“, oduzimajući im prava na emitovanje unutar bloka. Tada je rečeno da se zabrana odnosi na Glas Evrope, novinsku agenciju RIA i novine Izvestija i Rosijska gazeta.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova uzvratilo je juče, objavivši spisak od 81 medija iz 25 zemalja članica EU, kao i panevropskih medija, za čije emitovanje je rečeno da više neće biti dostupno na teritoriji Rusije.

Optužila je medije da „sistematski distribuiraju netačne informacije“ o onome što Rusija naziva svojom specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini.

Francuska novinska Agencija Frans pres (AFP), austrijska državna TV kompanija ORF, irski emiter RTE, digitalno izdanje Politiko i španska novinska agencija EFE među medijima su koji su pogođenim tim potezom, zajedno sa mnogim drugim nacionalnim emiterima i novinama.„Ruska Federacija je više puta na različitim nivoima upozoravala da politički motivisano uznemiravanje domaćih novinara i neopravdane zabrane ruskih medija u EU neće ostati bez odgovora“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

„Uprkos tome, Brisel i glavni gradovi zemalja bloka radije su išli putem eskalacije, primoravajući Moskvu da usvoji uzvratne i proporcionalne protivmere“.

Rečeno je da će preispitati svoju zabranu ako EU ukine svoja ograničenja za RIA, Izvestiju i novine Rosiskaja Gazeta, koje je sve opisao kao ruske medije.

  • Ja se čudim da su i do sada čekali . Rusija je reagovala kako treba u smilsu reciprociteta. I nije svakli put onako kako treba da reaguje. Ova Priča sa Asanžom je klasični uzbunjivač. ja kao advokat sam bio na obukama. Asanž je preskočio mnogo toga kao uzbunivač ali je uradio mnogo toga za čovečanstvo. kaže Vladan Glišić advokat. i dodaje
  • Ono što je bitno on je sa ovim dogovorom je napravio problem i oni će svaki takav dogovor tretirati kao špijunažu.

Ukeniji se dešavaju masovni protesti, i sada se saznaje da je vlast u Keniji prozapdan i ovo je neka vrsta obojene revolucije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter