Izvor: HAPPYBSC
14.06.2024 u 20:29
0

AKTULENOSTI NA HAPPY TV: Putinov predlog za mir da li je zaista zadnja ponuda na stolu pre izbijanja katastrofe

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV . Da li je svet na ivici i da li hodamo po žiletu da uskro izbije sukob svetkih razmera

Ruski presednik Vladimir Putin izneo je danas, obraćajući se ruskim diplomatama, novi predlog Kijevu i Zapadu za rešavanje ukrajinske krize. „Danas dajemo još jedan konkretan, realan mirovni predlog. Ako u Kijevu i zapadnim prestonicama to, kao i ranije ne odbace, to je, na kraju krajeva njihova stvar, njihova politička i moralna odgovornost za nastavak krvoprolića. Očigledno da će se realnosti na terenu, na liniji borbenog razdvajanja i dalje menjati, i ne u korist kijevskog režima. I uslovi za početak pregovora će biti drukčiji“, poručio je ruski predsednik.

On je izneo i suštini predloga Rusije, koji, kako je naglasio, nije u nekom privremenom primirju ili obustavi vatre, kao što na primer želi Zapad, da bi zaustavio gubitke kako bi donaoružao kijevski režim i pripremio ga za novu ofanzivu.
Putin je takođe rekao i da je izvršna vlast u Ukrajini uzurpirana i da se drži nelegalno, kao što je to bio slučaj 2014. godine. „Predsednički mandat ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog je istekao, a zajedno sa njim i njegov legitimitet koji nije moguće povratiti nikakvim doskočicama“, kazao je i naglasio da je Vrhovna rada Ukrajine trenutno jedini legitimni organ vlasti.
Govoreći o konferenciji u Švajcarskoj, Putin je rekao da će se dijalog svesti na obične demagoške razgovore sa ciljem da se okrivi Rusija. Bez učešća Rusije i otvorenog dijaloga nemoguće je rešiti ukrajinski konflikt i uopšte dogovarati se o celokupnoj bezbednosti Evrope, rekao je Putin, sa njim se slaže i veliki broj zemalja koje su u poslednjem treniutku otkazale učeđće te se broj iz dana u dan samnjuje. Iako nije uvela sankcije Rusiji Srbiju će na mirovnoj konferenciji predstvljati ministra inostranih poslova Marko Đurić .Analitičari koji su odslušali ovaj Putinov govor slažu se da je ova mirovna ponuda najverovatnije najeftinija moguća koju bi zapad trebalo da plati jer svaka sledeća cena biće mnogo viša, a sam ruski predsednik je ponovio da se u Ukrajini trenutno bori 700.000 vojnika i da ta brojka u zavisnoti od odgovora može biti i viša, sa druge strane NATO odnosno generalni sekretar Jens Stoltenberg bez pogovora je odbio ovaj predlog .
Glavna i odgovorna urednica Sputnika za Srbiju novinraka Ljubinak MIlinčić smatra da je ovakava rekacije NATO-a pre svega zbog sstrašnje mirovne konferencije u Ženevi.
  • ON je sa ovim izašao danas pošto se sutra u Švajcarskoj sastaju neki ljudi koji misle da mogu sastaju se tobožnom temom mir u Ukrajini jer su shavtaili da ne mogu da pričaju da ne mogu da pričaju o miru bez Rusije Amerike i Kine. Mene ovaj Stoltenberg zabrinjava  jer priča kao da igra igrice . ta priča da je Putin rekao nešto novo je rekao pre nego što je ušao u Ukrajinu. Sve sem onih koje su ušle u ustav Ukrajine jer mogu da predaju danas. Nažalost odlučuje Stoltenebrg čija zemlja neće u rat koji ima tri ipo vojnika aa i teško je da ima 500. hiljada vojnika , ja bih volela da vidim gde su ti vojnici koji ce da idu u rat. naglašava ona.

KKada je reč o sporazumu SAD i Ukrajine po pitanju bezbednosti, Putin je rekao da je u pitanju „blef“, kao i da taj dokument nije validan. Kazao je i da je Rusiji svejedno kakve sporazume potpisuje Vladimir Zelenski uz ocenu da tu postoji propagandistička komponenta.. Kazao je i da je Rusiji svejedno kakve sporazume potpisuje Vladimir Zelenski uz ocenu da tu postoji propagandistička komponenta.Advokat Vladan Glišć ovo Putinovo obraćanje naziva istorijskim i govorom za sva vremena.

  • Kao što sve mnoge od nas iritira strateška smirenost Rusije Kine ali u suštini ovo posmatra globalmna ećina oni koji imaju snage da oblikuju multipolarni svet, da tio n ovi akteri neće biti kao deo kolonijalnog zapada tako da se sada otvaraju dubinske teme i ova ponuda komunicira saovom vrstom odgovornosti.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter