Izvor: HAPPY BSC
01.01.2023 u 21:09
0

Dr Jovan Janjić za „AKTUELNOSTI“: „Ukrajina se sve više naoružava i dobija sve jače i kvalitetnije oružje od strane Zapada“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 311. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: dr Jovan Janjić – kulturolog, Siniša Ljepojević – novinar i dr Dragan Petrović – naučni savetnik.

Danas smo mogli da saznamo da je Rusija počela sa malo jačom ofanzivom, na tu temu govorili su naši gosti, Jovan Janjić nagalsio je da je vrlo jasno i logično da se Rusija brani, kako je rekao to je normlana stvar u ratu kada vas neko napada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Mislim da je svima postalo jasno kuda je ovaj svet krenuo, kakva se sila obrušila o rusiju, mislim da vipše nam dileme, možda samo kod nekih koji ne žele da vide ajsno stvarui. Rusija brani svoju državu, svoju zemlju, bori se za opstanak. Poruke koje čujemo i raspoloženje u narodu su očekivane, jer sve su karte otvorene, narodu je sve jasno, više nema nedouica. Putin je jasno stavio do znanja i poslao poruku da više neće nasedati na trikove priče zapada. Rusija je proteklu godinu označila kao prelomnu, gde je nastupila nova međunarodna relanost. Misleći da je kraj sa jednim globalnim poretkom kakav je postojao do sada, globalni poredak koji je diktirala samo jedna zemlja, to su naravno SAD. U protekloj godini se geoploitička karta sveta promenila i mi sada živimo u multipolarnom svetu. Suzbijen je uticaj koji je NATO do sada imao, rekao je Jovan Janjić.

Gospodin Janjić posebno je istako da bezobzira na sve Rusija vrlo obraća pažnju i vodi računa o tome šta će i kako gađati, kako je istakao Rusija je po tom pitanju mnogo obazrivija za razliku od Ukrajine.

– Rusija vrlo selektivno pronalazi i određuje ciljeve. Nastoji da bude što manje žrtava. Ukrajina ohrabljena podrškom Zapadnih medija, ne razmišlja i ohrabruje se da gađa sve mete, uvek će naći izgovor da orpavdaju to, čak i da možda pripišu takva delovanja ruskoj strani Zapad nastoji da ima takve medije i ulaže mnogo u medije, da imaju globalni uticaj, da se čuju svuda u svetu, uz pomoć kojih će moći da nametne svoju ideologiju. Njihovi mediji ne prikazuju sve i neće da prikažu sve. Dakle, sve je dopušteno, istakao je Janjić.

Jovan Janjić osvrnuo se i na skorašnju izjavu Lavrova koji je istako da je Rusija trenutno trpi velike pritiske zbog sve većeg snadbevanja Ukrajine oružjem od strane Zapada.

– Što se tiče gađanja, Lavrov je pre par dana rekao da se Ukrajina sve više naoružava i dobija sve bolje i jače, kvalitetnije oružje sa Zapada i zato oni trpe velike pritiske od vojnih komandanata da se presecaju pravci u kojima stiže naoružanje. Mostovi, tuneli. Ovo što vidimo je realnost, znate kako se kaže ako pucaš, jasno je da ću se braniti, takva je situacija i sada ovde, što je jasno i logično, zaključio je gospodin Janjić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter