Izvor: BSC Happy
05.09.2023 u 21:18
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „ Rusija ima dugoročnu projekciju razvoja svog kadra i ne žele da ga istope u borbama“

559. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE!

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji su: Marko Slijepčević, Dragan Krsmanović i Ranko Gojković.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je RAK RANA UKRAJINE“

Na samom početku emisije govorilo se o tome koliki značaj Rusija pridaje i koliko se posvećuje školovanju i obučavanju mladih ljudi. Na tu temu Dragan Krsmanović rekao je sledeće.

– Mi znamo da Ruska federacija poseduje značajna tehnička sredstva, na protekloj j izložbi smo mogli da vidimo dostignuća u tehičkom i naučnom pogledu kada je naoružanje i vojna tehnika u pitanju. Bez obzira na to, Rusi kao i mi ovde kod nas, najviše pažnje pridaju  ljudskom faktoru. I zato je školovanje, obuka i obučavanju kadra od ogromnog značaja. Sada smo videli ovu mladu generaciju, koja nije upućena na front, nego na školovanje. To pokazuje da Rusija ima dugoročnu projekciju razvoja svoog kadra i ne žele da ga istope u borbama. Nego upravo te koji su se pokazali dobro u borbama, šalju na akademije da ih dodatno osposobe. Važno je izabrati ljude koji su motivisani, sposobni, koji imaju dobra predznanja, koji su se dobro pokazali u borbi i ja misim da je to dobra budućnost Rusije, rekao je gopodin Krsmanović.

– Rat je takav, teško ga je predviteti i sve njegove mogučnosti. Ja mislim da je na početku, Rusija i htela jednu brzu pobedu ili tamnu ulogu, ali vreme će pokazati. Na početku je to ipak bilo drugačije, Putin je posle morao da se prilagođava nekim okolnostima. Sada Putin čeka, i mislim da u voovm trenutku, ako želi da sačuva civile i ljude, to je jedino pametno. Rusija je uspela da odbije sve projekcije i napade, da očuva ekonomsku stabilnost, da ojača vojsku. Dolazi do jednog potpunog pomeranja ravnoteže od Zapada ka Istoku, zaključuje Ranko Gojković.

Na pitanje da li Ukrajina šalje invalide u rat, Marko Slijepčević je rekao da se time krše osnovna ljudska prava pre svega.

– Ako Ukrajina šalje invalide u rat, to znači da se  krše se ljudska prava zaštićena međunarodnim konvencijama. Ako pošaljete invalida u rat, vi vršite zapravo krivično delo, ne vršite ni ratni zločin, ni zločin protiv čovečnosti. Invalid ne može biti poslat nigde gde može biti ugrožen, ne može da učestvuje u vojnim akcijama, može samo u logistici na primer. Duboko sam povređen ovim što se dešava, veliki broj ljudi gine, ovo je poraz pravoslavnog sveta, zato ja kažem da je Zapad pobedio. Mi ovde gledamo plač nesrećih ljudi, ovo je nešto što nikome nije trebalo, kazao je Slijepčević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter