Izvor: Objektiv
07.01.2021 u 13:00
0

UŽIVAJTE SA PORODICOM: Ovo su najbolji domaći božićni filmovi

Božićni filmovi su izuzetno popularni širom sveta. Međutim, to nažalost nije slučaj sa domaćim božićnim filmova, iako su odlični. Za njih su ljudi retko čuli ili su ih samo pogledali u prolazu.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

Mir Božiji, Hristos se rodi! SREĆAN BOŽIĆ!

OPRAŠTAMO BLIŽNJIMA: Episkop kruševački David o Božiću, običajima, i gubicima u SPC

ZA BOŽIĆ BEZ SNEGA: Danas temperatura iznad proseka za ovo doba godine

ŠTA TREBA URADITI SA NOVČIĆEM IZ ČESNICE: Ako želite da vas prati sreća ispoštujte ovaj stari običaj

BOŽIĆNA POSLANICA SPC: Ako nam je cele godine tuga pritiskala srce, neka se danas rodi radost u njemu

“Uoči Božića”

Reč je o filmu iz 2015. godine koji je nastao inspirisan Nušićevim kratkim pričama. Odiše njegovim maštovitim humorom. Predstavlja kobinaciju priča “Gospođa Milhbrot” i “Opštinsko dete”. Radnja je smeštena u tridesete godine prošlog veka i u centru zbivanja je humana priča o siročetu koje pronalazi porodicu baš na Badnji dan. Pokazuje lepotu roditeljstva i značaj prave ljubavi. U ovom šarmantnom filmu glavne uloge igraju Anita Mančić i Dragan Mićanović.

Polažajnik

“Polažajnik” je ostvarenje iz 2005. godine. Režirao ga je Miloš Radić, a scenario pisala Mirjana Lazić. Glavne uloge igraju Bojana Stefanović, Dragan Mićanović i Radmila Živković. Radnja je takođe smeštena u tridesete godine prošlog veka. To je komedija sa ljubavnim zapletom koja odiše idiličnom predprazničnom atmosferom. Nekoliko isprepletanih priča će oduševiti i ganuti gledaoce.

Božićna pečenica

I ovaj film će vam pružiti priliku da uživate u tekstu jednog od najboljih domaćih pisaca. “Božićna pečenica” odiše humorom Stevana Sremca koji na neobičan način uspeva da opiše stare običaje u Srbiji s kraja 19. veka. Ovaj film nas uči nekim običajima za koje nismo znali, ali nam i pokazuje kako se nekada slavio Božić. Nateraće nas da se osvrnemo na domaću tradiciju, ali i da razmislimo o svojim vrlinama i manama, i sve to dok se slatko smejemo. U filmu novi položajnik unosi novi život u jedan srpski dom. Glavne uloge igraju Svetislav Goncić, Branka Pujić, Dragiša Milojković i Boris Pingović.

Na Badnji dan

Film je nastao 2004. godine, a glavnu ulogu u ovom prazničnom ostvarenju igra Boda Ninković. On postaje avokat Svetozar Vujić, koji na Badnji dan shvati da nije više mlad, da nema puno bliskih prijatelja i da mu nedostaje ljubav u životu. Igrom slučaja, iz dosade, kroz prozor svoje kuće na ulici spazi dve žene i jedno dete kako stoje na hladnoći. Shvativši da je praznih i da su sami pozove ih da se ugreju i da se zajedno goste. Saznajmo kako su završile na ulici, a to je samo početak mnogih zapleta. Ipak, na kraju ljubav pobeđuje – kao što to uvek biva u božićnim filmovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter