Izvor: city magazine
10.06.2024 u 20:56
0

Kako je Senida izgledala pre nego što je postala Senidah? Fotka iz 1995. i šporet Smederevac hit na mrežama

Pre nego što je osvojila tržište bivše Jugoslavije singlom “Slađana”, Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, bila je pop-rok pevačica sa velikom karijerom u Sloveniji.

Senida se munjevitom brzinom ustoličila kao trap kraljica ovog dela sveta, modna ikona i jedna od najpopularnijih muzičkih zvezda. Gradeći svoj imidž na muzičkoj sceni Senidah je formirala i svoj stil oblačenja i šminkanja. Međutim, na početku svoje karijere izgledala je drugačije nego danas.

Jedna fotka na njenom Instagram profilu privukla je pažnju fanova, potiče iz 1995. godine, a na njoj je Senida obučena kao Loša iz Plavog orkestra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Rođena je 9. aprila 1985. godine u Ljubljani, a prva pesma koju je snimila zvala se „Pustinjom“ i objavljena je 2011. „Pustinjom“ je pop balada, a Senidu vidimo u dosta prirodnijem i skromnijem izdanju nego što smo je upoznali. Mada, činjenica je da se fizički nije mnogo promenila od tada.

Nakon solo debija, Senida se pridružila grupi Muff sa kojom je izdala niz singlova.

Muff je na početku izvodio pesme koje najviše podsećaju na pop mediteranski zvuk, a Senida se kao pevačica i glasom i stajlingom uklapala.

Pevala je na slovenačkom i engleskom i izgledala slično kao i druga pevačica koja gradi karijeru na pop sceni na našim prostorima – duga smeđa kosa, umerena šminka, blistav osmeh, farmerke i majica, sve pristojno i umereno kako bi se skrenula pažnja na glasovne mogućnosti.

Muff na početku izvodio pesme koje najviše podsećaju na pop mediteranski zvuk, a Senida se kao pevačica i glasom i stajlingom uklapala.

Pevala je na slovenačkom i engleskom i izgledala… Pa, kao svaka druga pevačica koja gradi karijeru na pop sceni – duga smeđa kosa, umerena šminka, blistav osmeh, farmerke i majica, sve pristojno i umereno kako bi se skrenula pažnja na glasovne mogućnosti.

Od „standardnog pop paketa“, Senida je izvukla osnovu za svoj originalni izraz i upustila se u solo karijeru kao Senidah, spremna da predvodi novu regionalnu scenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

„Slađanom“ je osvojila svu našu pažnju ponudivši publici jedinstvenu kombinaciju trepa, hip-hopa i balkanskog zvuka, uzbudljivih, modernih tekstova, specifične boje glasa i stila pevanja. Usledili su „Belo“, „Bez tebe“, „Mišići“… Čini se da svakom pesmom Senidah postaje sve popularnija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter