Izvor: BLIC
17.09.2024 u 21:50
0

SAD: Uhapšen reper Šon „Didi” Kombs, preti mu zatvor

Američki muzičar Šon Kombs, poznatiji pod umetničkim imenom „Didi", uhapšen je u utorak zbog sumnji da je vodio „imperiju" prostitucije, da je seksualno zlostavljao žene koje je podvodio i da je nad njima vršio nasilje

Identifikovano je „više“ žrtava, a u reperovom stanu u Njujorku pronađeni su snimci žurki podvođenja, oružje, municija i 1.000 boca lubrikanta koji su navodno korišćeni za prostituciju, saopštio je Demijan Vilijams, javni tužilac Južnog distrikta Njujorka.

BIVŠI MUŽ MONIKE BELUČI PONOVO POSTAJE OTAC: Vensan Kasel uživa u ljubavi sa 29 godina mlađom manekenkom

Tužilaštvo zahteva i da Kombs ostane u pritvoru, jer je zbog procenjenog bogatstva od milijardu dolara potencijalni begunac i mogao bi da utiče na suđenje, dodao je Vilijams na konferenciji za medije.

Muzičar se tereti za učestvovanje u zaveri radi reketiranja, za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora, podvođenje, za koje je najmanja kazna 15 godina zatvora, a najveća doživotna kazna, kao i za prevoz lica radi prostitucije, zbog čega bi mogao da bude osuđen na 10 godina zatvora.

Njegov advokat Mark Agnifilo smatra da je Kombs nevin i naglašava da je „razočaran odlukom tužilaštva da nepravedno goni“ njegovog klijenta, a raduje ga prilika da „skine ljagu sa njegovog imena pred sudom, naveo je advokat posle hapšenja

Iz tužilaštva su saopštili i da reper nije radio samostalno.

Kombs je navodno žrtvama davao i droge poput ekstazija, ketamina ili GHB-a (koji se koristi za umirenje usled nervoze), „kako bi ga slušale i kako bi ih držao pod kontrolom“, dodali su.

„Kada ne bi bilo po njegovom, postajao bi nasilan“, kazao je Demijan Vilijams, javni tužilac.

Nasilje je sprovodio nad ženama koje nisu želele da učestvuju na žurkama podvođenja ili seksualnim performansima, rekao je.

Vilijams navodi da ih je šutirao i čupao za kosu, zbog čega su se od povreda oporavljale „danima ili nedeljama“.

Kazao je i da je Kombs „pokušao da ometa vladinu istragu ovog slučaja“, zbog čega Vilijams traži da reper tokom suđenja bude u pritvoru

Šon ‘Didi’ Kombs je muzička ikona, izgradio je sam sopstveni biznis, porodični čovek pun ljubavi i dokazani filantrop, koji je 30 godina gradio imperiju, voli njegovu decu i radi na uzdizanju afroameričke zajednice“, saopštio je Mark Agnifilo, advokat muzičara, za BBC.

Dodao je i da je Kombs sarađivao sa istražiteljima i tužilaštvom kada se suočio sa optužbama.

Ali, Vilijams tvrdi da je to „vrlo slobodno“ shvatanje pojma saradnje.

„Javljanje zbog zakonitog procesa i slične radnje ne kvalifikujemo kao saradnju“, objasnio je.

Ovo nisu prve optužbe za seksualne prestupe na račun čuvenog muzičara.

Prethodno su ga četiri žene, među kojima i njegova dugogodišnja partnerka Kasandra „Kesi“ Ventura, optužile za seksualno i fizičko zlostavljanje.

Ventura i Kombs su u novembru prošle godine objavili da su sporazumno rešili spor o navodnom zlostavljanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter